Egységben a sokféleség.

Ingatlan

2015-ös lakáspiaci árak : most éri meg házat venni

2015-ös lakáspiaci árak : most éri meg házat venni

A lakóingatlanok ára sok mindentől függ, például az aktuális gazdasági helyzet, az elhelyezkedés és a ház állapota a meghatározó Budapesten a legkeresettebbek a kis garzon lakások, míg a városok külterületein a tanyák élveznek elsőbbséget.

Idén egészen szeptemberig felfelé ívelt az ingatlanok ára, viszont most stagnálni fog egy darabig előre láthatólag. Ha házvásárláson gondolkodik, most van rá a megfelelő időszak!

Ilyenkor a befektetők is erősen ráállnak abban a reményben, hogy ki tudják adni albérletbe, így havonta gyarapodik a jövedelmük és idő múlva megtérül az ára, valamint addig is rendbe van tartva a lakás. Ez a tényező bár csökkenti az esélyeit, mégis érdemes felkeresni a helyben működő ingatlanirodákat. Segítő kezet nyújtanak minden érdeklődő számára. Felkeresik az eladót, időpontot egyeztetnek és nagyon sok esetben alkudni is próbálnak.

Ha hiteligénylés szükséges, tájékoztatják a leginkább kedvező hitelintézetek ajánlatairól. Visszatérve az árakra, egy 100 négyzetméteres budapesti ház körülbelül 18-20 millió forint, míg vidéken egy hasonló paraméterekkel rendelkező ingatlanhoz már 5-6 millió forintért hozzá lehet jutni.

Ez azért lényeges, mert idén 27%-kal nőtt azoknak a magánszemélyeknek a száma, akik gazdálkodni szeretnének (állattenyésztés, zöldség és gyümölcstermesztés). Meg kell jegyezni, hogy a magyar családok is jóval kedvezményesebben tudnak ingatlanhoz jutni, ugyanis az állam biztosít 500-800.000 forintig vissza nem térítendő támogatást (CSOK) a megadott feltételeket teljesítőknek. Érdemes minden lehetőséget átgondolni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

©2024 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.