Egységben a sokféleség.

Nyugdíj

A nyugdíjtörvényben várható változások a 2015-ös évre

A nyugdíjtörvényben várható változások a 2015-ös évre

Bizony nem mindegy, lesznek-e változások a nyugdíjtörvényben, főleg azoknak nem, akik idén mennek öregségi nyugdíjba. Nem mindegy, milyen feltételekkel kezdhetik meg a nyugdíjas éveiket. Mert bizony kis hazánkban nem könnyű a megélhetés. Ezért van, aki várja már, hogy nyugdíjba mehessen.

A kormány felemelte az öregségi nyugdíjkorhatárt 65 évre, megszüntette a rokkant nyugdíjat és az előrehozott öregségi nyugdíjat, valamint a korengedményes nyugdíjat, a korkedvezményes nyugdíjat, a csökkentett előrehozott nyugdíjat például, hogy csak néhány legyen megemlítve. Ezek történtek eddig. De tovább mire lehet számítani?

Az idei évtől csak az öregségi nyugdíjkorhatár elérése esetén lehet nyugdíjba menni. Ennek is három féle lehetősége létezik. Az első az öregségi teljes nyugdíj, a második az öregségi résznyugdíj, és a harmadik pedig a nők kedvezményes öregségi nyugdíja.

A feltételei viszont, hogy valaki öregségi teljes nyugdíjba részesülhessen, legalább 20 év szolgálati idővel kell rendelkeznie. Öregségi résznyugdíjban viszont azok részesülhetnek, akik legalább 15-20 év közötti szolgálati idővel rendelkeznek. Végül a nők kedvezményes öregségi nyugdíját azok kaphatják meg, akik legalább 40 év szolgálati idővel rendelkeznek. A nyugdíj összegének a kiszámolása maradt a régi, még nem változott.

Lehet, hogy változni fog még a nyugdíjszámítás módszertana, esetleg várható, hogy változni fog a nyugdíjkorhatár emelésének a bevezetése is, vagyis tovább emelkedik. Ami biztos, hogy évekig fog húzódni a nyugdíjrendszer átalakítása, ezáltal minden évben fogunk változásokkal és módosításokkal találkozni, így idén is.

hozzászólások

Hozzászólások

 • dalos józsef szerint:

  12:18
  Jobbik: a férfiak is mehessenek el 40 év munkaviszony után nyugdíjba
  Sneider Tamás (Jobbik) arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon minden második férfi meghal 65 éves kora előtt, miközben a kormány úgy döntött, hogy a veszélyes munkakörben dolgozóktól elveszik a megérdemelt nyugdíjas éveket. Egy bankárnak, egy vájárnak, vagy egy mentősnek ugyanúgy 65 évesen mehet nyugdíjba – mutatott rá.
  Szorgalmazta azt is, hogy át kell gondolni a nyugdíjrendszert, annak fontos elemének kellene lennie a korkedvezményes nyugdíjnak, valamint hogy a férfiak is elmehessenek 40 év munkaviszony után nyugdíjba. Sajnos,ez csak hiú remény,mert én és sorstársaim már 46 éve dolgozunk,és fizetjük a nyugdíjjárulékot,még 3 évet rám sóztak,ha meg nem halok.Ez a rohadék banda,meg ki akar minket nyírni,hogy ne kelljen fizetniük egy fillért se.Remélem,a jóisten meghálálja a jóságukat,úgy ahogy én gondolom.

 • Szóljon hozzá!

  Vélemény, hozzászólás?

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  ©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.