Egységben a sokféleség.

Mindennapok

A traffipaxok sok kocsit kapnak gyorshajtáson

A traffipaxok sok kocsit kapnak gyorshajtáson

Megúszná a gyorshajtásból eredő büntetéseket? Ha volt már „szerencséje” a nagy találkozáshoz, és akár csak kevéssel is, de túllépte a megengedett sebességhatárt, akkor biztosan ismeri az ezzel járó bosszankodás kellemetlenségét. Nem lehet elégszer hangsúlyozni az odafigyelést a sebesség megválasztásakor is, de még rutinszerű vezetőkkel is előfordul, hogy lakott területre érkezve néhány másodperccel később lassítanak. A rend őrei pedig általában ezeken a kritikus helyszíneken mérnek, s az eredmény gyakran több tízezer forintos bírság.

 

Létezik-e mai okoskészülékek világában olyan megoldás, mely a területen hasznos lehet? Ugyan a sebesség helyes megválasztása elmaradhatatlan, de szükséghelyzetben a jó minőségű lézerblokkolóval esélyt adhatunk magunknak a traffipaxszal szemben. Ugyan kétségtelen, hogy néhanapján kifejezetten jól jönnek az ilyen eszközök, ám érdemes tudni, hogy ettől függetlenül az időjárásnak, útviszonyoknak és közlekedési helyzeteknek megfelelően megválasztott sebesség nélkülözhetetlen a biztonságos közlekedés érdekében.

 

S hogy mire érdemes még figyelni a gépjárművel kapcsolatban? Évszakváltáskor rendszerint felhívják a figyelmünket gumicsere fontosságára. De vajon mi a helyzet napjainkban, amikor minden korábbinál enyhébb téli napokat élünk? Nem véletlen, hogy az egész ország megbénul már pár centi hó után, hiszen sokan úgy gondolkodnak, felesleges a téli abroncs felszereltetése. Természetes, hogy autósként is szeretnénk a lehető legolcsóbban megúszni a szervizzel, gumissal kapcsolatos dolgokat, de ez soha nem mehet a biztonság rovására. A téli gumi mind felületi kialakítását, mind anyagösszetételét illetően kifejezetten a hideg aszfaltra lett kitalálva. Ha hóval nem is találkozhatunk, de az eső, havas és ónos eső rendszerint mindenhol előfordulhat az országban. Éppen ezért kiemelt jelentőséggel bír az évszaknak megfelelő gumi használata.

 

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy kopott gumival négyszeresére is megnőhet a féktávolság, ami nagyon sok balesetveszélyes szituáció kialakulását hozhatja magával. Az autó rendszeres szervizelése, a minden szempontból megfelelő gumik használata, valamint a sebesség helyes megválasztása együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy évszaktól függetlenül, minden alkalommal épségben érkezzünk meg úti célunkhoz. Ha pedig mégis gyorshajtáson kaptak volna, akkor nincs más hátra, mint a csekk mihamarabbi befizetése.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.