Egységben a sokféleség.

Mindennapok

A zabpehely felhasználási módja

A zabpehely felhasználási módja

Gondolt már arra, hogy mindennapjait egy egészséges, finom és alakbarát reggelivel indítsa? A finomított lisztes zsömlék és fehérkenyerek helyett célszerű előnyben részesíteni azokat az alapanyagokat, melyek az egészséges táplálkozás és a súlycsökkentés kapcsán is megállják a helyüket. Mielőtt arra gondolna, hogy ez valószínűleg csillagászati összegekbe kerül, ismerkedjen meg a zabpehelyben rejlő lehetőségekkel! A testépítést, a fitness életmódot és a jófajta szénhidrátokat előnyben részesítők számára valószínűleg nem kell bemutatni az alapanyagot. Sokan vannak viszont, akik névről ugyan ismerik, de nincsenek tisztában azzal, hogy a zabpehely felhasználási módja milyen sokrétű.

Alapvetően kétfajta változatát szerezhetjük be, így a nagyszemcsés és a finomszemű fajtával találkozhatunk az áruházakban, webshopokban és bioboltokban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kifejezetten egészséges alapanyagokat értékesítő webáruházakban jelentősen olcsóbban vásárolhatjuk meg az alapanyagot, mintha valamelyik üzletláncnál keresgélnénk utána. A finomszemű nagy előnye, hogy szinte főzni sem kell egy jó zabkása elkészítéséhez, és akár nap fehérjeturmixhoz is gond nélkül hozzáadhatjuk. Gyorsan megszívja magát és már fogyasztható is. Természetesen a nagyszemcsésnek sem kell sok idő, és máris az asztalra varázsolhatunk segítségével egy ízletes és mindenekelőtt egészséges reggelit.

A zabpehely felhasználási módja rendkívül sokrétű. Legtöbben csak a müzlik alkotóelemeként ismerjük, de érdemes tudni, hogy a cukorral bőven megpakolt, előre elkészített müzli keverékek sokszor korántsem olyan egészségesek, mint azt sokan gondolják. Érdemes inkább a zabpehelyből vízben kását főzni, és azt saját igényeinknek megfelelően ízesíteni. Mivel a zabpehely alapvetően édes, így külön édesítés nem szükséges. Magas kakaótartalmú étcsokidarabokkal úgy ízesíthetjük, hogy azzal egészségünknek sem ártunk. A friss gyümölcsök sem hiányozhatnak a zabkása tetejéről, de chia maggal, aszalt gyümölcsökkel is ízletessé varázsolhatjuk.

Természetesen nem merül ki ennyiben a zabpehely felhasználási módja, hiszen a finomszeműt használhatjuk panírozásra, de tojással elkeverve remek kis lepények születhetnek. A palacsinta rajongói számára érdemes leturmixolni az alapanyagot, ami megadja majd a megfelelő sűrűséget. Kis amerikai palacsintákat sütve bűntudat nélkül élvezhetjük a palacsintázás örömét. Persze ehhez az is szükséges, hogy ne cukrozott lekvárokkal kenjük meg, inkább gyümölcsből főzött öntettel, vagy zabpehelylisztes pudinggal tálaljuk.

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

©2024 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.