Egységben a sokféleség.

Mindennapok

A zabpehely felhasználási módja

A zabpehely felhasználási módja

Gondolt már arra, hogy mindennapjait egy egészséges, finom és alakbarát reggelivel indítsa? A finomított lisztes zsömlék és fehérkenyerek helyett célszerű előnyben részesíteni azokat az alapanyagokat, melyek az egészséges táplálkozás és a súlycsökkentés kapcsán is megállják a helyüket. Mielőtt arra gondolna, hogy ez valószínűleg csillagászati összegekbe kerül, ismerkedjen meg a zabpehelyben rejlő lehetőségekkel! A testépítést, a fitness életmódot és a jófajta szénhidrátokat előnyben részesítők számára valószínűleg nem kell bemutatni az alapanyagot. Sokan vannak viszont, akik névről ugyan ismerik, de nincsenek tisztában azzal, hogy a zabpehely felhasználási módja milyen sokrétű.

Alapvetően kétfajta változatát szerezhetjük be, így a nagyszemcsés és a finomszemű fajtával találkozhatunk az áruházakban, webshopokban és bioboltokban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kifejezetten egészséges alapanyagokat értékesítő webáruházakban jelentősen olcsóbban vásárolhatjuk meg az alapanyagot, mintha valamelyik üzletláncnál keresgélnénk utána. A finomszemű nagy előnye, hogy szinte főzni sem kell egy jó zabkása elkészítéséhez, és akár nap fehérjeturmixhoz is gond nélkül hozzáadhatjuk. Gyorsan megszívja magát és már fogyasztható is. Természetesen a nagyszemcsésnek sem kell sok idő, és máris az asztalra varázsolhatunk segítségével egy ízletes és mindenekelőtt egészséges reggelit.

A zabpehely felhasználási módja rendkívül sokrétű. Legtöbben csak a müzlik alkotóelemeként ismerjük, de érdemes tudni, hogy a cukorral bőven megpakolt, előre elkészített müzli keverékek sokszor korántsem olyan egészségesek, mint azt sokan gondolják. Érdemes inkább a zabpehelyből vízben kását főzni, és azt saját igényeinknek megfelelően ízesíteni. Mivel a zabpehely alapvetően édes, így külön édesítés nem szükséges. Magas kakaótartalmú étcsokidarabokkal úgy ízesíthetjük, hogy azzal egészségünknek sem ártunk. A friss gyümölcsök sem hiányozhatnak a zabkása tetejéről, de chia maggal, aszalt gyümölcsökkel is ízletessé varázsolhatjuk.

Természetesen nem merül ki ennyiben a zabpehely felhasználási módja, hiszen a finomszeműt használhatjuk panírozásra, de tojással elkeverve remek kis lepények születhetnek. A palacsinta rajongói számára érdemes leturmixolni az alapanyagot, ami megadja majd a megfelelő sűrűséget. Kis amerikai palacsintákat sütve bűntudat nélkül élvezhetjük a palacsintázás örömét. Persze ehhez az is szükséges, hogy ne cukrozott lekvárokkal kenjük meg, inkább gyümölcsből főzött öntettel, vagy zabpehelylisztes pudinggal tálaljuk.

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2017 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.