Egységben a sokféleség.

Otthon

Az ingatlanközvetítő dolga, feladatai és bérezése

Az ingatlanközvetítő dolga, feladatai és bérezése

Az ingatlanközvetítő a mai világban elengedhetetlen ha el szeretné adni már meglévő házát vagy újat szeretne vásárolni. Az ő feladata, hogy megfelelően reklámozza a házát, a legoptimálisabb képet fesse róla és az előnyeit hangsúlyozza.

Személyesen is meg kell tekintse a telket és fel kell mérje a lehetőségeket. Meg kell beszélje az eladóval, hogy pontosan mennyiért szeretné eladni és ragaszkodik-e a készpénzhez vagy esetleg megfelel neki hitellel vagy részletfizetéssel.

Amikor házat szeretne venni érdemes felvenni a kapcsolatot egy ingatlanközvetítővel több okból kifolyólag is. Mivel ő személyesen méri fel a terepet, így könnyebben tud tájékoztatást adni. Ha van konkrét elképzelés akkor érdemes ezt megbeszélni mert akkor leszűkül a kör és nem kell megnéznie az Önnek nem tetsző lakásokat.

Amikor meg van az ideális akkor elkíséri Önt a helyszínre, találkozót szervez meg a tulajdonossal és elmondja a lehetőségeket. Továbbá felveszi a közjegyzővel a kapcsolatot, hogy rendben megtörténhessen az adásvétel.

Az ő bérezésük az esetek 98%-ban nem fix hanem jutalékos rendszerben történik, ami a munkaadójával közös megállapodással történik, hogy mennyi a bizonyos százalék az eladott házak után. Mivel így nem lehetséges az alkalmazotti jogviszony így feltétlenül vállalkozói igazolvány szükséges hozzá. Ha valaki ebbe a munkába szeretne belevágni, azt nagyon át kell gondolni.

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2018 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.