Egységben a sokféleség.

Oktatás

Felnőtt fejjel tanulni – lehetőségek és tippek

Felnőtt fejjel tanulni – lehetőségek és tippek

Előfordulhat, hogy fiatalabb korban nem folytatjuk a tanulmányunkat, mert még túl fiatalnak éreztük magunkat. Vagy más egyéb okokból. Felnövünk, majd rájövünk, hogy milyen jó lenne, ha elvégeztük volna még ezt vagy azt az iskolát, majd ha lehetőségünk adódik, nekiállunk és tanulunk. Esetleg a munkahelyünk kéri, hogy végezzünk el néhány tanfolyamot, melyek nélkül nem foglalkoztathatnak minket. De olyan is van, hogy a munkahelyen feljebb kerülhetünk egy lépcsőfokkal, ha tovább tanulunk. Ezért is mondják, hogy a tanulás egy élethosszig tartó folyamat.

Felnőttként jóval nehezebb dolgunk van. Az agyunk sem a régi, családunk is van, és nem foglalkozhatunk egész délután csak az adott tananyaggal, mivel más dolgunk is akad. Viszont tudatában vagyunk az élet dolgaiban, tudunk küzdeni. Folyton kihívás előtt állunk. Ezért most épp maga a tanulás jelenti az újabb kihívást. Ha megvívjuk, akkor feljebb kerülhetünk a munkahelyi ranglétrán, vagy felvehetnek egy munkahelyre, esetleg ezzel megtarthatjuk a vállalkozásunkat.

Sokat segíthet, ha másokkal együtt tanulunk. Segíthetjük egymást, beszélgethetünk a tananyagokról. Nagyon fontos még az időnket helyesen beosztani. Tudjuk eldönteni, hogy mi a fontosabb a tanulásnál, például egy film, internet. Ezért tudjunk lemondani dolgokról, mint a tévéről, az internetről például. Többször olvassuk át az adott tananyagot, és ha már nagyjából tudjuk, monduk el magunknak a saját szavainkkal. Közben persze legyen csend körülöttünk, vagy szólhat halk zene, ezt mindenki maga dönti el, hogyan tud a leghatékonyabban tanulni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.