Egységben a sokféleség.

Biztonság

Feltörhetetlen széf? Olyan nincs, de a kinyitás megnehezíthető.

Feltörhetetlen széf? Olyan nincs, de a kinyitás megnehezíthető.

Ha sorra vennénk azokat az értékeket, melyeket legtöbben fontosnak tartunk az életben, akkor a biztonság valószínűleg előkelő helyen szerepelne. Nem csak globális méretekben igaz ez, hanem közvetlen környezetünkre vetítve is. A személyes biztonságon túl értékeink védelme mellett sem mehetünk el, hiszen sokszor egy élet munkája bújhat meg egy-egy holmi mögött. A különféle széfes megoldások iránt egyre többen érdeklődnek, hiszen ezek akár otthoni használatra is remek választásnak bizonyulnak.

 

Mindenki olyan széfre vágyik, amit lehetetlenség feltörni. A történelem során azonban már megtanulhattuk, hogy a tökéletesnek bélyegzett eszközök gyakran éppen a használatban bizonyítják be, hogy alkalmatlanok a nekik szánt feladatra. Gondoljunk csak az elsüllyeszthetetlennek tartott Titanic szomorú végére, és máris kétségek merülhetnek fel bennünk arra vonatkozóan, vajon létezik-e egyáltalán maximális biztonságot nyújtó széf. A tény sajnos az, hogy feltörhetetlen széf nincsen. A technika fejlődésével azok is egyre trükkösebbek lesznek, akiknek foga kifejezetten a benne tároltakra fáj. Jó hír viszont, hogy a megfelelő választással olyan eszközt kaphatunk, amivel bizony igencsak meggyűlik az illetéktelenek baja.

 

Mennyiben vagyunk ezzel kisegítve? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a betörések rendszerint időkorláthoz köthetőek. Különösen így van ez akkor, ha az ingatlan különféle biztonságtechnikai rendszerekkel van felszerelve. Ha ez utóbbi nem jellemző, akkor általában 10-15 perc alatt szeretnének távozni a betolakodók, hiszen ha tovább maradnának, azzal a lebukást kockáztatnák. A Széf Nagyker szerint ez az idő korántsem elegendő ahhoz, hogy a széfet feltörjék és annak tartalmát magukkal vigyék.

 

Természetesen az is nagyon fontos, hogy a széf megfelelően rögzítve legyen, így ezt a feladatot mindenképpen megéri szakemberekre bízni. Ha a laptop széf, vagy a szintén kisméretű otthoni széf ugyanis méretéből adódóan egyszerűen elmozdítható lenne a megfelelő rögzítés hiányában. Mindegy, hogy a szállodákban, irodaházakban használatos exkluzív széfekre esik tehát a választás, vagy inkább részesítenénk előnyben a kisebb, főként a háztartásokban használatos típusokat, a legjobb, ha odafigyelünk mind a minőségre, mind a beépítés és elhelyezés szakszerűségére.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.