Egységben a sokféleség.

Otthon

Inverteres klíma vagy gázfűtés? Összeszedtük a szempontokat.

Inverteres klíma vagy gázfűtés? Összeszedtük a szempontokat.

A nyári hónapokban sokan döntenek a lakásfelújítás mellett, és a célok között gyakran szerepel a korszerűsítés is. Az energia megtakarítás és a rezsi csökkentésének apropóján kiemelt népszerűségnek örvend a fűtési korszerűbbé varázsolása, ám korántsem mindegy, milyen módszert választunk erre. Sokak otthonában kap helyet a gázfűtés, de érdemes elgondolkodni olyan alternatív megoldásokon is, mint az inverteres klíma használata. Ez utóbbi nem csak kiegészítő jelleggel használható, de remek választásnak bizonyul akkor is, ha korszerűen szeretnénk a fűtést megvalósítani a hideg hónapokban.

 

A szakemberek rendszeresen felhívják arra a figyelmet, hogy nem minden klíma alkalmas a fűtésre. Ha nem csupán az átmeneti hónapokban használnánk erre a célra a készüléket, akkor célszerű már a választásnál is szem előtt tartani a fűtési célokat. Az inverteres klímák akkor is megállják a helyüket, ha kint -15 fokos hideg tombol. Egyes, prémium kategóriás darabok a -25 fokkal is eredményesen veszik fel a küzdelmet. A kiváló hőcserélő jellemzőkkel bíró hőszivattyús megoldásnak hála kevesebb energia fogy, hiszen a levegő melegítésére nem kell külön energiát felhasználni. A klímás fűtéssel akár 15% megtakarítást lehet elérni, ami havi szinten jelentős összeget is kitehet.

 

A klímára legtöbben hajlamosak úgy gondolni, hogy a nyári időszakban alkalmas a kellemes belső mikroklíma megteremtésére. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy mind többen igyekeznek kihasználni a készülék fűtési funkcióit is. Az energiatakarékos megoldásnak köszönhetően a havi rezsi költsége csökken, így más területen, akár további korszerűsítésekre is felhasználható a megmaradt pénz. Legyen szó bármilyen, energiatakarékos rendszer kiépítéséről, az egyértelműen hozzáad az ingatlan értékéhez, ami korántsem elhanyagolható szempont egy esetleges értékesítés alkalmával.

 

Míg gázfűtés kapcsán gyakran tapasztalni, hogy a gáz fűtőértéke nem a megfelelő szintű, és sajnos az ezzel járó költségek sem fognak csökkenni a jövőben, addig az inverteres klíma korszerű kialakításának és működésének hála nem fogyaszt sokat és állandó hőmérsékletet biztosít. További előnye, hogy az elfagyás veszélye is elkerülhető használatával, ugyanis a készülék gondoskodik saját maga leolvasztásáról. Kiegészítő jelleggel, akár gázfűtés mellé is alkalmazható, de önmagában is megállhatja a helyét a lakás egyes helyiségeiben.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2018 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.