Egységben a sokféleség.

Pénzügyek

Milyen jó befektetési lehetőségek várhatóak 2017-ben?

Milyen jó befektetési lehetőségek várhatóak 2017-ben?

Ha a jövő anyagi biztonságának megteremtése a cél, akkor a megtakarítások és a befektetések kiemelt jelentőséggel bírnak. Napjainkban már sokféle megoldás közül válogathatunk, és nem kell otthon gyűjtögetni a pénzt akkor, ha félre szeretnénk tenni. Természetesen korántsem mindegy, hogy mely lehetőségre esik választásunk, mint ahogyan a várható kockázatok ismerete is fontos tényezőnek számít. Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a banki lekötések már régóta nem bizonyulnak megfelelőnek. De akkor mégis milyen befektetési lehetőségek lesznek 2017-ben a leginkább kedveltek?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindenki számára más és más bizonyul ideálisnak. Nem csak a befektetni kívánt összeg, de a várható hozamcélok, és a vállalható kockázat mértéke is olyan tényezőnek számítanak, melyek szerepet játszanak a pénzügyi piacon a szereplők döntésében. Sokan vagyunk úgy vele, hogy laikusként nehezen igazodunk el a területen, s ahhoz, hogy pénzünket biztonságban tudhassuk, szeretnénk szakembert segítségül hívni. Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy döntsünk valamelyik bank mellett, vagy inkább a független befektetési tanácsadó lenne a jobb választás. Amennyiben fontosnak tartjuk, hogy minden szempontból egyéni igényeink jussanak érvényre, akkor egyértelműen a befektetési szolgáltató irányába billen a mérleg.

A tanácsadás a befektetes.net szerint mindig egy kötetlen beszélgetésen alapul, mely során a szakember megismerheti az ügyfél elvárásait, anyagi lehetőségeit és persze a kockázatvállalással kapcsolatos igényeit. Amennyiben a biztonság fontosabb a hozamelvárásnál, úgy az olyan kockázatkerülő megoldások bizonyulhatnak megfelelőnek, mint például a rövid kötvényalapok, a kincstárjegy, az államkötvény, vagy a különféle likviditási alapok. Ha az ügyfél kompromisszumos megoldást választana, tehát az elfogadható biztonságért cserébe magas hozamot szeretne elérni, akkor megéri olyan lehetőségekben gondolkodni, mint a hosszú kötvények, a részvények, vagy például a vállalati alapok. Kifejezetten a kockázatvállaló befektetők számára javasoltak a short opciók, a tőzsdei- és tőzsdén kívüli határidős ügyletek, valamint a warrantok.

A 2017-es befektetési lehetőségekről is egyértelműen elmondható, hogy minden esetben személyfüggő, mi bizonyulna az ideálisnak. Nem véletlen, hogy a személyes befektetési tanácsadás során egy kötetlen beszélgetés zajlik a szakember és az ügyfél között, hiszen ennek köszönhetően megismerhető a hozzáállás, a kockázatokról alkotott felfogás és persze az anyagi lehetőségek sem elhanyagolhatóak. A felsorolt megoldásokon túl érdemes elgondolkodni azon is, hogy milyen előnyei lehetnek a befektetési céllal vásárolt ingatlanoknak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan választják ezt a megoldást, s akár hitelfelvétellel, lakástakarékkal kombinálva is jó döntés lehet a hosszú távon garantáltan eredményt produkáló megoldás.

A jövő anyagi biztonsága és a gyarapodás érdekében ma már nem mehetünk el a befektetések kínálta lehetőségek mellett. A bővülő, átalakuló pénzügyi megoldások pontosabb megismerése, valamint a közülük történő választás érdekében megéri profi szakemberhez fordulni, hiszen így valóban minden információ birtokában dönthetünk egyik vagy másik befektetési forma mellett.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.