Egységben a sokféleség.

Egészség

Mit használjunk margarin helyett, az egészségünk védelmében

Mit használjunk margarin helyett, az egészségünk védelmében

Mi is volna fontosabb, mint életerőnk megőrzése, és annak szem előtt tartása, figyelembe vétele. Egészségünk védelmébe, rengeteg módszerrel léphetünk fel. Fontos, hogy karbantartsuk testünket, megerősítsük az immunrendszerünk, de mindenek előtt a legfontosabb elem, a helyes táplálkozás. Ez a mozgató rugója mindennek. Ameddig táplálkozási szokásainkat nem bojkottáljuk készségesen, addig nem remélhetünk nagy változásokat az életünkben.

Beszéljünk tehát egy olyan elemről, amit mindenképp érdemes leváltani az étrendünkön belül, egészségünk javulásának érdekében. Beszéljünk tehát a margarinról ! A margarin köztudott, hogy nem más, mint egy étkezési zsiradék. Lehet állati, vagy lehet növényi zsírokból. Neve görög eredetű, ami a gyöngyre utal, pontosabban a zsír cseppjeinek gyöngyszerűségére. Tény, hogy előszeretettel használják főzés,sütés során és szívesen kenik a kenyérre is bőségesen, de kevesen vannak vele tisztában, valójában mennyire is káros a szervezetre a hosszútávú fogyasztásának hatása. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a margarin szívbarát tulajdonságú, tekintve, hogy nem tartalmaz koleszterint, de sajnos ettől függetlenül a szervezetbe kerülve, a máj védekezési funkciója révén ugyanúgy fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát, mivel ártalmas vegyi anyagokat tartalmazhat :

-Ezen kívül felborítja a superhormonok egyensúlyát

-Érszűkületet, vércsomósodást idézhet elő

-Hosszútávon kémiai rák okozó is lehet, ha a szervezet immunrendszere legyengült állapotban van.

Akkor mit használjunk margarin helyett ?

-Természetesen  elkészített vajat

-Kókuszolajat

-Túró vagy joghurt alapú krémeket

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

©2024 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.