Egységben a sokféleség.

Munkavállalás

Mit ne tegyünk a munkahelyen? Néhány okos ötlet

Mit ne tegyünk a munkahelyen? Néhány okos ötlet

Mindannyian időnként követünk el hibákat. Még a munkahelyünkön is. Mit tegyünk, amikor ilyen helyzetbe kerülünk? Egyáltalán kivédhetjük?

Előfordul, hogy rossz napunk van. Hirtelen sok a megoldásra váró probléma. Az ügyféllel ekkor sem lehet szitkozódva beszélni. Legyünk türelmesek mindenképp. Ha pedig mégis megtörténne a baj, kérjünk elnézést, hiszen ez nem neki szólt.

Van, amikor elfelejtünk egy-egy feladatot. Például megbíztak minket egy táblázat elkészítésével, de valahogy kiment a fejünkből. Ismerjük be a hibánkat, ez segíthet valamelyest. Talán kapunk egy óra haladékot a feladatra.

Bizony leszúrt a főnök, és épp a kollégáink előtt. Nem a legjobb és legtapintatosabb megoldást választotta a főnökünk, de mit lehet tenni, hallgassuk végig. Ne vitázzunk vele. Kérjünk tőle elnézést. Majd pedig vagy telefonon vagy e-mailben kérjünk tőle egy másnapi időpontot, hogy pontosan meg tudjuk beszélni, mit is hibáztunk. Mondja el négyszemközt lépésről lépésre, hogy mi a gond.

Néha előfordul, hogy hirtelen leblokkolunk. Talán a fáradtságtól. Ekkor se essünk kétségbe. Ha kérdezett tőlünk valamit, és mi nem figyeltünk, csak mosolyogjunk rá. Esetleg kérdezzünk rá óvatosan, hogy mi is volt a kérdése. Elmondhatjuk őszintén, hogy elnézést kérünk, de nem tudtunk az elmúlt pár percben figyelni. A kollégákat is megkérdezhetjük, hogy miről volt szó. Persze azért érdemesebb figyelni. Igyunk kávét, ha érezzük, hogy baj lesz.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.