Egységben a sokféleség.

Nyugdíj

Nyugdíj előtakarékosság adókedvezmény

Nyugdíj előtakarékosság adókedvezmény

Kezdő munkavállalóként, vagy már az évek rutinjával a háta mögött is érdemes előre gondolkodnia, és nyugdíjas évei anyagi biztonságáról gondoskodnia. Az állami nyugdíjrendszerbe vetett bizalom az utóbbi években meginogni látszott, nem véletlen tehát, hogy egyre többen érdeklődnek olyan lehetőségek iránt, mint a nyugdíjbiztosítás, az önkéntes nyugdíjpénztár, vagy a nyugdíj előtakarékossági számla. 

Mindegy, melyik mellett teszi le voksát, a nyugdíj előtakarékosság adókedvezmény mindenképpen megilleti majd Önt, ami cseppet sem elhanyagolható tényező, ha a lejárati összeget tekintjük. Fontos tisztában lenni azonban azzal, hogy amennyiben a nyugdíjkorhatár elérte előtt nyúl hozzá a pénzhez, úgy a nyugdíj előtakarékosság adókedvezmény nem jár, és a már igénybevettnek 120 %-át kell majd visszafizetnie.

A befizetett személyi jövedelemadóból kerül jóváírásra, de kizárólag a megtakarításra szánt számlán az összeg, mértéke pedig önkéntes nyugdíjpénztár esetében évente maximum 150 ezer forint. Amennyiben NYESZ tulajdonosa, úgy 100 ezer forintra számíthat, a 2020 előtt nyugdíjba menők pedig ez esetben 130 ezer forint kedvezményre jogosultak.

A nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye nyugdíjbiztosítás alkalmával maximum 130 ezer forint lehet. Nyugdíj kalkulátor segítségével egyszerűen kiszámolható, hogy mekkora jövedelem esetében, milyen összegre számíthat, és ehhez mekkora havi megtakarítással kell rendelkeznie. Szükség esetén kérje akár szakember segítségét ahhoz, hogy megtalálja az Önnek minden szempontból megfelelő előtakarékossági formát. Hogy a nyugdíjas években se kelljen lemondania a megszokott életszínvonaltól, érdemes élnie a felsorolt lehetőségek valamelyikével!

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.