Egységben a sokféleség.

Kérdések

Technika fejlődése. Mi lesz 50 év múlva?

Technika fejlődése. Mi lesz 50 év múlva?

A 2000-es évek előtt mindenki azt hitte, hogy ilyenkorra már repülő autókkal fog iskolába , munkába járni. Most 2015 van: repülő autók sehol, viszont annál több számítástechnikai kütyük. Ha csak egy mindennapi használati tárgy kerül szóba mint például a számítógép, akkor a rohamtempóban lévő fejlődés azonnal bizonyítható.

Nem is olyan régen még egy komplett nagyszoba méretű hely kellett egyetlen egy gép működéséhez, ma pedig már egy táskában hordható laptop is biztosítja az asztali PC tulajdonságait. Ha tovább van gondolva, akkor pedig egy felsőbb kategóriás telefon is majdnem hasonló tudással rendelkezik.

Amikor az a téma, hogy mi lesz 50 év múlva, többféle irányban is el lehet indulni. Első körben a környezettudatosság: valószínűleg csak gyorsan lebomló papírzacskók lesznek, ami igaz lesz a ruhaneműkre is.

A tudomány fejlődésével nagy a bizalom arra, hogy a ma még gyógyíthatatlannak számító betegségek is megoldásra lelnek. Hiszen amíg pár évvel ezelőtt a tüdőgyulladás embereket vitt el, sokan ma már lábon kihordják pár pirula bevételével.

A gépjárművek. Napjainkban felfedezésre talált a vízzel működő, elektromos autó is. Még nem annyira elterjedt, mégis nagy lehetőséget látnak benne hiszen olcsóbb a működtetése és nem szennyezi a környezetet.

A Vissza a jövőbe filmekkel sem tévedtek sokat. A robotok már most jelen vannak, robotporszívó és egyéb társaik formájában. Tudósok kimutatták, hogy egyszerű stimulálással az agyi központokat is irányítani tudják. Felvetődik a kérdés: jó lesz e, ha érzelemmentes robotok lesznek az emberekből?

 

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.