Talán a magyarok a legtalálékonyabbak ha ételsorról van szó. Hajlamosak néha túlzásokba vinni. Általában minden hagyományos családban jelen van a hal-lé, tyúkhúsleves , töltött káposzta , sült és rántott csirke, burgonyapüré és a különféle édes sütemények mint például a bejglik.
Sokszor gyomorrontásig képesek enni akár többször is végigmenve a menüsoron.
Íme a kedvelt receptek hozzávalói
Hal-lé
Hozzávalók: 600 gramm halszelet, 1 tv paprika, 2 paradicsom , 4 közepes fej vöröshagyma , 1 tk feketebors , 3 teáskanál só, 7 teáskanál pirospaprika , 1,5 liter víz
Tyúkhúsleves
Hozzávalók: 1,5 kg tyúk , 3 liter víz , 10 szem egész feketebors , 3 db sárgarépa , 3 db petrezselyemgyökér , 1 db karalábé , 1 db vöröshagyma , 0,5 csokor petrezselyemzöld
Töltött káposzta
Hozzávalók: 1 kg darált sertéscomb , só , őrölt bors, pirospaprika , 3-4 gerezd fokhagyma , 1 fej vöröshagyma , 35 dkg rizs , 1 fej savanyú káposzta, olaj , 2-3 ek liszt , 2 ek tejföl
Bejglik ( töltelék lehet : mákos, diós , lekváros )
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 0,5 tasak porélesztő , 125 gramm vaj , 1 db tojás , 25 gramm cukor , 1 dl tej , 1 csipet só
Ezek csak alapvető ötletek a teljesség igénye nélkül, mindenki kedvére variálhatja őket. Azért arra vigyázni kell , hogy ne okozzon komoly gyomorbántalmakat az ünnepi lakoma, inkább többször kell keveset enni mint egyszerre sokat.
Hozzászólások
Szóljon hozzá!