Egységben a sokféleség.

Egészség

Ön tudja, hogy milyen területei vannak a mozgásfejlesztésnek?

Ön tudja, hogy milyen területei vannak a mozgásfejlesztésnek?

A mozgásfejlesztés kiemelt jelentőséggel bír abban, hogy milyen fejlettségi szintet érnek el a gyermekek, és sikerül-e megelőzni azokat a jellegzetes problémákat, melyek felmerülhetnek például az iskolában. A budaimozgasfejlesztes.hu-hoz hasonló oldalakon megnézheti, hogy hányféle területet érinthet a mozgásfejlesztés.

A mozgásfejlesztő foglalkozások között az alapozó torna egy olyan idegrendszer támogató terápia, mely során a gyermekek mozgásügyessége jelentősen javulhat.  A gyakorlatok hatással vannak a beszéd működésére, az olvasásért és az írásért felelős területekre, mindez pedig nélkülözhetetlen lesz a későbbiekben. Az elsősorban 5 és 16 éves kor között javasolt terápia akár megkésett beszédfejlődésnél, vagy kiejtési hibáknál, diszlexiánál is ideálisnak bizonyulhat. A fogyatékossággal élő gyermekek számára is javasolt ez a típusú mozgásfejlesztés.

3 és 7 éves kor között ajánlott az Ayres névre hallgató terápia, mely pszichológiai kutatásokon alapulva gondoskodik a fejlesztésről és a felzárkóztatásról. Elsősorban olyan ingereket igyekszik adni, amelyek segítséget nyújtanak a korábbiaknál integráltabb mozgásos válaszokhoz. A terápiának hála javulhat a finommotorika, elérhető a tartós koncentrálás, de az önbizalom növelésére is kiválóan alkalmas a megoldás óvodások és iskolások számára is.

A TSMT torna mozgásos feladatokkal éri el, hogy a nagy-és finommozgások fejlődjenek. A 9 és 12 éves kor között javasolt mozgásfejlesztési forma megkésett fejlődés esetén éppen úgy hasznos lehet, mint például beszédhiba, figyelemzavar, hiperaktív magatartás esetén. Amennyiben a gyermek beilleszkedési zavarokkal küzd, akkor is érdemes egy próbát tenni a mozgásfejlesztéssel.

Talán kevésbé ismert a homloklebeny terápia, mely egy speciális mozgásterápia. Tanulási nehézségek esetén mindenképpen javasolják a szakemberek, de akkor is jó választás lehet, ha autizmusról van szó. Nem csak gyermekeknek, hanem felnőttek számára is ajánlott ez a mozgásforma, mely elősegíti a rugalmas gondolkodás, valamint az automatikus tevékenységek összehangolását.

Profik segítségével, előre összeállított órarend alapján választhatóak a foglalkozások, melyek nagy segítséget jelenthetnek a résztvevőknek. A mozgásfejlesztés mára olyan terület, aminek köszönhetően számos olyan probléma kiküszöbölhető, amelyek egyébként igencsak megnehezítenék akár a tanulást, akár a társas kapcsolatok alakulását a jövőben.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

©2024 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.