Egységben a sokféleség.

Mindennapok

Ezekre figyeljen esküvői öltöny választásánál!

Ezekre figyeljen esküvői öltöny választásánál!

Az öltönyválasztás egyébként is gyakran kihívás elé állítja a férfiakat, de különösen így van ez akkor, ha a nagy napról van szó. A sokféle anyag, minta és stílus között nehéz elveszni, ezért jól jön a vőlegényeknek némi segítség akkor, ha az ideális öltönyt szeretnék a jeles eseményen magukon tudni.

Több szempontot is érdemes figyelembe venned, mielőtt kiválasztanád az esküvői öltönyt. Elsősorban nem árt tisztában lenni azzal, hogy kedvesed milyen ruhát fog választani, ugyanis az öltönynek ezzel és az esküvő stílusával is összhangban kell lennie. A fazon és a stílus kiválasztása tehát elsődleges. Ha a menyasszony klasszikus, uszályos ruhában kíván házasodni, akkor a vőlegénynek is javasolt a klasszikus eleganciát előnyben részesítenie. Az angolszász stílusú öltönyök ideálisnak bizonyulnak ilyenkor. A szmoking, a frakk, a zsakett, de akár a hagyományos öltöny is megfelelő lehet.

Más a helyzet akkor, ha kedvesed lezserebb fazonban gondolkodik, és az esemény megszervezésekor sem ragaszkodtok a klasszikus megoldásokhoz. Ekkor a slimfit fazon, vagy akár a természetes anyagú lenkeverék öltöny is jó választásnak bizonyulhat. Érdemes elvonatkoztatni a klasszikus színektől, és akár bézsben gondolkodni.

Egy jól megválasztott esküvői öltöny általában minden esetben beváltja a hozzá fűzött reményeket. Mellénnyel, inggel, hagyományos nyakkendővel és díszzsebkendővel nem lehet mellélőni. A szmoking a már említett elegáns stílushoz ideális. A fekete csokornyakkendő és a fényes anyagból készült kabátkihajtó, gallér elengedhetetlen elemei ennek. A frakknál aligha találhatnál elegánsabb megoldást viszont ez kifejezetten esti viselet, tehát 18 óra előtt ne viseljünk ilyet.

Természetesen nem mehetünk el a tökéletes méret mellett. Ez akkor is kiemelt hangsúlyt kap, ha online tennéd le a voksod egyik vagy másik esküvői öltöny mellett. A méretre szabás ilyenkor is elmaradhatatlan. Fontos, hogy ne legyen se túl hosszú, se túl rövid, se túl bő, se túl szűk. Vagyis a lényeg az, hogy mindenhol tökéletesen passzoljon, és ennél fogva kényelmes viselet legyen akár egész napos viselésre. Ahogyan a méret, úgy az öltöny alapanyaga is befolyásolja a kényelmet. Melegben érdemes olyan alapanyagot választani, ami nem tartalmaz szintetikus összetevőket.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

©2024 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.