Egységben a sokféleség.

Mindennapok

2015-2016-os tanév: hosszabb szünetek, több követelmény

2015-2016-os tanév: hosszabb szünetek, több követelmény

A 2015-2016-os tanév nem lesz egy gyalog-galopp a diákok számára. Egyetlen pozitívum van, a hosszabb szünetek : az őszi 10, a téli 16, a tavaszi szünidő pedig 7 nap lesz előre láthatólag.Ebben a köztes hétvégék már benne vannak.

Az idei tanévben a kompetenciamérés 2016. május 25.-re fog esni, ez a 4., 6., 8. és a 10. osztályos tanulókat érinti. Egyre több tanintézményben teszik kötelezővé a hitoktatást, mint különálló tantárgyat. Véleményeket megosztó hír lehet, hogy ebben az évben már nem nehéz bejutni egy nívósabb középiskolába, mert lejjebb vitték az átlagot, ugyanis egyre fogy a tanulni vágyók száma. A nem olyan jó képességűekre nézve ez jó , viszont egy kitűnő tanuló neheztelhet, ha „feleslegesnek” látja eddigi erőfeszítéseit. Azok, akik érettségizni szeretnének 2016-ban, 50 óra önkéntes munkát kell majd igazoljanak (csak a nappali tagozatos diákokat érinti).
A főiskolásokra vonatkozóan nem mondható el a kevesebb követelmény, ugyanis egyre magasabb pontszámot kell produkáljanak, ha egy állami finanszírozású szakirányt szeretnének választani. Könnyítésként plusz pontok szerezhetőek bizonyos feltételekkel, melyek a következőek:

  • középfokú nyelvvizsga 28 pont
  • felsőfokú nyelvvizsga 40 pont
  • emelt szintű érettségi 40 pont ( akkor érvényes, ha a felsőfokú nyelvvizsga nem ebből a tárgyból van, különben csak az egyikért jár a többletpont )
  • igazolt hátrányos helyzet 40 pont
  • fogyatékosság 40 pont
  • gyermekgondozás 40 pont
  • OkJ-s szakma ( 1 db ) 24 pont

Lehetséges ponthalmozás is, maximum 10 kredit erejéig. Sikeres tanulmányokat!

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

©2024 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.