Egységben a sokféleség.

Kérdések

Hogyan lehet gyorsabb az otthoni wifi-hálózat?

Hogyan lehet gyorsabb az otthoni wifi-hálózat?

Ha már olvassuk ezt a bejegyzést, van wifi-kapcsolatunk. De ennél még jobb hogy lehet? Mivel időről-időre tapasztaljuk, hogy nem olyan jó a teljesítménye, mint szeretnénk. Létezik néhány lépés, melyet megléphetünk annak érdekében, hogy jobb legyen a wifi-kapcsolatunk.

A routert tegyük közelebb a városközpont felé a lakásunkban. Mivel minden irányba jeleket küldd a házunkban, ezért jelentős mennyiség kárba is veszik. De az is lehet, hogy csak egy hálózati kapcsolat kell egy helyen, erre viszont elég egy hosszabb hálózati kábel is, amely jelentősen javíthatja a teljesítményt.

Sose tegyük a routert a padlóra. Az egyik oka ennek, hogy a jelek kissé lefelé mozognak, a padló irányába. Sokkal jobb hely lehet egy asztal vagy könyvespolc, néhány méterrel a padló felett. A pincébe se helyezzük el, különösen akkor, ha több emeletes a ház, és a pince alatt pedig beton alap van.

Olyan szobába érdemes helyezni a routert, ahol gyakran internetezünk. Függetlenül attól hova helyezzük, ebben a szobában lesz a legerősebb a jel. Csupán ha nem itt használjuk az internetet, akkor érdemes magasabbra tenni a padlótól. Szabadon helyezzük el, ne egy szekrénybe, vagy két szekrény között. A jel csak akkor tud hatékony lenni, ha semmilyen anyag sem akadályozza az útját. Zavarhatja mindenféle elektronikai eszköz a router jel útját, például mikrohullámú sütő, televízió, rádió. Ezért ezektől az eszközöktől is tegyük távol.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

©2024 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.