Egységben a sokféleség.

Kérdések

Hogyan tartsunk akváriumot a lakásban?

Hogyan tartsunk akváriumot a lakásban?

Szeretnénk akváriumot a lakásunkba, mert szép a kishalak látványa. Valóban szépek, és dísze is lehet, mondjuk a nappalinak egy-egy szebb akvárium. De vannak szabályok, melyeket jobb, ha betartunk, különben elpusztulnak kedvenc halaink.

Szerezzünk be először egy üres akváriumot, mely majd a halak lakhelye lesz. Helyezzük el olyan helyen, ahol megfelelő megvilágítást fog kapni. Ne mozgassuk gyakran más helyre, nevezzünk ki neki egy fix és ideális helyet a lakásban. Majd később vegyünk bele halakat. A megfelelő oxigénellátásról se feledkezzünk meg. Semmiképpen se legyen túlzsúfolt az akvárium, erre is figyeljünk.

Nyáron a víz hőmérséklete elérheti akár a harminc fokot is, ezért gondoskodjunk a hűtéséről. Kivéve, ha trópusi halakat tartunk benne, melyeknek 18-30 fok az ideális hőmérséklet. Viszont akkor ezt a fokot folyamatosan tartani kell a hidegebb időben is.

Táplálkozásukra is figyeljünk. Adjunk nekik száraz és élő táplálékot egyaránt, ha tehetjük felváltva. Ha élő táplálékot kapnak, mossuk meg azokat, mielőtt a halaknak adjuk. Valamint nem árt a rendszeres vízcsere sem.

Ne tartsunk túl sok halat. Rendesen férjenek el az akváriumban, legyen nekik elég helyük. Inkább kevesebbet tartsunk, mint  beteg és stresszes halakat. Valamint éles tárgyat semmiképpen se helyezzünk az akváriumba, mert könnyen megsérülhetnek halaink. És ha valamit nem esznek meg, inkább vegyük ki, ne hagyjuk bent, mert fertőzésveszély állhat fenn.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

©2024 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.