Egységben a sokféleség.

Egészség

Házipatika a megfázás ellen

Házipatika a megfázás ellen

Túl a téli megpróbáltatásokon egy kicsit fellélegezhetünk, de koránt sem róhatjuk még le a felelősséget vállunkról a betegségek és kórokozók terén. Itt a tavasz a nyakunkon. Ezen időszakban hajlamosak vagyunk a legeslegrosszabb hibákat elkövetni az egészségünk terén. Gyakran hibázunk kezdve a felelőtlen öltözködéstől egészen a hirtelen és túl sok házimunka vállalásáig. Arról már nem is beszélve, hogy sokan váltanak ilyenkor olyan szintű pörgésre, ami alatt elfeledkeznek a helyes táplálkozás betartásáról, a vitaminok és a folyadék helyes pótlásáról. Ezek a leggyakoribb problémák, amikre érdemes önnek is odafigyelnie. Jó dolog, hogy végre szabadabban mozdulhatunk ki a lakásból és több időt tölthetünk a természetben, de nem szabad a ló túl oldalára átesni. Fontos itt is a mértéktartás, mint ahogy mindennél.

Ahogy azt már említettem egy dolog ilyenkor is előszeretettel támad, ez nem más, mint a megfázás. A megfázás ellen rengeteg dolgot tehetünk. Ha pedig már teszünk valamit, akkor miért is ne tennénk azt olcsón, hatékonyan, a házipatikát használva, esetleg csak a józan eszünket követve. Következzen tehát néhány ütős módszer egészségünk megőrzésének érdekében, avagy házipatika a megfázás ellen :

1. A legfontosabb a vitaminok folyamatos pótlása gyümölcsökön,zöldségeken,ételeken keresztül (főként a C, és D)

2. Fontos a réteges öltözködés, de túlzásba se szabad esni, nehogy megizzadjunk és annak következtében kapjuk el a náthát.

3. Rendszeres testmozgás és higiénia (Legfontosabb a rendszeres kézmosás)

4. Próbáljuk meg elkerülni a Stresszt. (Már csak azon okból is, hogy teljesen legyengítheti az immunrendszert és a szervezetet)

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

©2024 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.