Egységben a sokféleség.

Vállalkozás

A családi vállalkozás buktatói

A családi vállalkozás buktatói

Ha családi vállalkozásunk van, próbáljuk meg nem elkövetni ezeket a hibákat, melyeket a legtöbb vállalkozás sajnos elkövet. Elég egyetlen ballépés, és volt cégünk, nincs cégünk. Jobban tesszük, ha kiismerjük ezeket a buktatókat, még mielőtt elkövetnénk őket.

Nem nagyon jó, ha a gyerekek rivalizálnak, mivel az apjuk a főnök, és az egyik megpróbál jobban teljesíteni a vállalkozásban, mint a másik. Figyelnünk kell arra, hogy ez a vállalkozás ne menjen a szülő és gyerek közötti kapcsolat kárára.

A másik nagy hibát akkor követjük el, amikor az összes családtagot alkalmazni szeretnénk. Mert hiába alkalmazunk mindenkit a családból, ha egyszer valaki nem alkalmas a kijelölt feladatra. Inkább keressünk meg egy nem családtagot, és őt alkalmazzuk. Főleg, ha jobban is ért a feladatához.

A fiatalabb generációt is vonjuk be a vállalkozásba. Persze előbb az idősebbeket hallgatjuk meg, de a fiatalok nézetei is fontosak lehetnek. Mivel, ha ők öröklik a vállalkozást, akkor a hirtelen rájuk szakadó céget elvihetik teljesen másfelé. Ezért hallgassuk meg a fiatalokat is, és ha vannak jobb ötleteik, valósítsuk meg őket, de ne egyszerre, hanem csak fokozatosan. És folyamatosan oktassuk a legfiatalabb generációt, hogy ők ne kövessék el azokat a hibákat, melyeket mi már elkövettünk.

Lesz-e megfelelő utódunk majd? Van arról fogalmunk, hogy ki fogja átvenni a céget? Sajnos sokan nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Pedig erre is időben szükséges gondolni. Időben nevezzük ki az utódot, és beszéljük meg vele, hogy ő merre fogja tovább vinni majd a céget.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.