Egységben a sokféleség.

Pénzügyek

A gyerekek pénzügyi nevelése játékosan

A gyerekek pénzügyi nevelése játékosan

Szeretnénk, ha a gyerekünk majd felnőve jól boldoguljon az életben. Persze ehhez nagyon is hozzátartoznak a pénzügyek, a spórolás is. Mivel a pénznek értéke van, és nem szabad céltalanul szórni. Meg kell tanulnia, hogy ami zsebpénzt kap, azt hogyan ossza majd be, hogyan bánjon helyesen a pénzzel.

Tanuljon meg takarékoskodni, mely később szokássá is váljon. Fontos, hogy a kicsinek adjuk oda az érméket, hogy megtanulja, melyik mit ábrázol, mennyit ér. Ha a kezébe fogja, megnézi, akkor jobban fog tudni bánni vele, jobban fogja az értékét tudni. Több az esélye, hogy hamarabb megtanul takarékoskodni.

Amikor felírjuk a számlákat, akkor ültessünk magunk mellé, és magyarázzuk el neki, hogy melyik milyen számla, és mennyit fizetünk egyenként. Mondjuk el azt is, hogy fontos a takarékoskodás. Ha így nő fel, akkor jobban fogja érteni a spórolást, és ő sem fogja ész nélkül szórni a fizetését. Persze, ha nem mindig érdekli, mert túl kicsi még hozzá, akkor ne erőltessük.

Kitalálhatunk játékokat is, melyek a takarékosságra épülnek. Játszva sokkal jobban és könnyebben lehet tanítani a kisgyereket. Ráadásul neki sem lesz unalmas és nyűg, hanem még tanulhat is közben. Később már a gyerek fogja nógatni az anyját vagy apját, hogy menjen már játszani vele.

Ha már nagyobb a gyerek, elvihetjük bankba is, és vele együtt intézzük a pénzügyeinket is. Hamarabb meg fogja így tanulni, hogy mennyire fontos a pénz, a takarékosság a családnak.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.