Egységben a sokféleség.

Mindennapok

A helyes vásárlás szabályai. Karácsonyi vásárlási láz.

A helyes vásárlás szabályai. Karácsonyi vásárlási láz.

Közelednek az ünnepek. A boltokban már roskadva vannak a polcok különböző karácsonyi holmikkal. Decemberben már célszerű bevásárló listával indulni vásárolni így biztosan nem fog megvenni semmilyen felesleges dolgot.

Tudni kell, hogy az üzletek direkt úgy vannak kialakítva, hogy szem magasságban vannak a drágább termékek és csak az alsó polcokon lehet rábukkanni olcsóbb társaikra. Ezt hívják marketing fogásnak.

Ebben az időszakban kifejezetten tanácsos szétnézni az összes szórólapban, hogy mi és hol az olcsóbb. Ez is egy remek spórolási lehetőség. Sokan nem veszik rá a fáradtságot, pedig pár száz forintok, sőt akár ezrek is a pénztárcájában maradhatnak.

Az ajándékok után is érdemes inkább szétnézni főleg ha gyerekjátékokról van szó. Egyes multikban ilyen jön a 20-30%-os leárazás. Így amiért a gyerek még nyáron a haját tépve hisztizett a pult előtt most a karácsonyfa alatt majd megtalálhatja.

Szóval visszatérve a célirányos vásárlásra: ha  otthon megtervezi a menüt és összeírja a listát már nagyobb az esély, hogy a bolt kellős közepén nem fog eszébe jutni az újratervezés.

Rengeteg pékségben vesznek fel előrendelést ilyen-olyan sütemények elkészítésére. Nem szabad venni a fáradtságot, ezt sokkal olcsóbb és célszerűbb ( sok esetben finomabb is ) otthon megoldani.

A díszekre sem szabad sokat költekezni. Egy egy darab 200 Ft-os új girland még belefér de a vadonatúj gömbök és csúcsok már sokba kerülnek. Saját kezűleg sokkal egyedibb és hangulatosabb díszeket lehet készíteni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.