Egységben a sokféleség.

EU - Magyarország

A mezőgazdasági technika fejlődése, avagy jönnek az intelligens gépek

A mezőgazdasági technika fejlődése, avagy jönnek az intelligens gépek

Elérkezett az emberiség számára az intelligens gazdálkodás ideje. Ami egész pontosan javítja a termelékenységet, de ezzel szemben csökkenti a hulladékmennyiséget. Valamint persze a mezőgazdasági járművek által megtett útvonal nyomon követését is. Ez pedig nem más, mint a machine-to-machine, M2M, a gépek közötti kommunikáció. Érdekesen hangzik, és számos előnnyel rendelkezik.

Ez az intelligens gazdálkodás az állattenyésztésnél az állatoknak a folyamatos megfigyelését jelenti. Valamint baj esetén pedig az időben való beavatkozást. Növénytermesztésnél figyeli a talaj megfelelő előkészítését. Majd figyelemmel kiséri az ültetés és a betakarítás időben való elvégzését. Hosszabb távra ugyancsak remekül alkalmas. Kiváló technika, mely segítheti a gazdák munkáját.

Gondoljunk csak bele. Micsoda remek lehetőség azoknak az embereknek, akik csak egy picit konyítanak a mezőgazdasághoz. De szeretnének ezzel foglalkozni. Nekik például hatalmas segítséget jelent. Valamint persze a gépek kommunikálhatnak egymással. A növények, állatok, gépek és az ember is kapcsolódhat egymáshoz technológiailag. Az M2M valós idejű eredményeket ad, ez az egyik legnagyobb előnye. Mindarról a dologról, ami segítheti a gazdák munkáját. Például folyamatosan ad információkat az időjárás alakulásáról.

Tehát semmi vész, ha nem nagyon ért a gazda az állatokhoz. Az okos gépek majd a segítségére lesznek. Jelzik, mikor fogy ki a vizük, vagy jelzik, amikor a legoptimálisabb a betakarítási idő a növényeknek. Mindenképp megéri ez az új technológia.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.