Egységben a sokféleség.

Mindennapok

A modern társkeresés nehézségei

A modern társkeresés nehézségei

A jól működő párkapcsolat ritkaságnak számít. A felmerülő problémák értelmes ember módjára történő megbeszélése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy két ember tartósan is egymás mellett maradjon. Manapság nagyon könnyen túllépnek az emberek egy-egy párkapcsolaton, és ebben az ismerkedési lehetőségek egyszerűségének is fontos szerep jut. Míg egykoron az újságokban keresgéltek az emberek a társkereső hirdetések között, vagy egészen egyszerűen saját lakókörnyezetükben találták meg társukat, addig napjainkban az internet nyújtotta szabadság bizonyul kézenfekvő választásnak.

 

Amennyi előnnyel bír ismerkedés szempontjából a világháló, legalább annyi negatívum is társul hozzá. Sokan úgy vélik, hogy napjainkban még inkább nehéz jó párt találni. Az ismerkedős applikációk és weboldalak lehetővé teszik, hogy olyan embereket is megismerj, akikkel mindennapi elfoglaltságaid és baráti köröd kapcsán talán soha nem lenne rá módod. Érdemes azonban óvatosnak lenni, hiszen az így köttetett kapcsolatokban a felek gyakran eltérő dolgokat keresnek.

 

Nem ritka, hogy a férfiak pusztán egyéjszakás kalandokra vágynak, míg a nők inkább szeretnének társat találni. Természetesen általánosítani nem lehet, hiszen az ellenkezőkre is szép számmal akad példa. A netes beszélgetések kapcsán azonban gyakran előfordul, hogy a felek elbeszélnek egymás mellett, vagy olyan képet kívánnak kialakítani magukról, ami nem fedi a valóságot. Talán ez utóbbi a legnagyobb probléma, és minderre csak a személyes találkozások alkalmával derülhet fény. Ha tehát olyan személlyel hoz össze a sors, akivel kölcsönös a szimpátia, akkor megéri egy kávézást összehozni valamikor, természetesen nyilvános helyen.

 

Hiába van meg az összhang online, gyakran előfordul, hogy személyesen már nem olyan vonzó a másik, vagy éppen hiányzik az a bizonyos kémia. Fontos azonban, hogy ilyenkor is kulturált emberként igyekezzünk viselkedni, hiszen soha nem tudhatjuk, hogy egy elutasítás milyen mély nyomot hagy majd a másikban. Ne feledjük, nem az elutasítással van a probléma, hanem az ehhez használt stílussal. A stílus maga az ember, ezért törekedjünk arra, hogy hűek maradjunk elveinkhez, és ha úgy érezzük, akkor merjünk nemet mondani. Próbálkozni mindenképpen megéri, hiszen a tapasztalatok szerint az online ismeretségekből is kisülhet tartós kapcsolat, vagy akár élethosszig tartó szeretet és családalapítás.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.