Egységben a sokféleség.

Vállalkozás

A vállalkozás beindításának legfontosabb lépései és néhány ötlet

A vállalkozás beindításának legfontosabb lépései és néhány ötlet

Vállalkozóként dolgozunk másodállásban. De minden nap időhiányban szenvedünk. Vajon miért?  Mit lehet ez ellen tenni? Egyáltalán kaphatunk bármi segítséget? Némi tippek léteznek, hogy jobban be tudjuk majd osztani a drága időnket.

Nem kell megijedni, hisz mindenki kezdőként kezdte, és nem is időmilliomosként. Az első időszakokban szükség van megtanulni lemondani bizonyos dolgokról. Például aludjunk kicsit kevesebbet. Csak addig kell lemondanunk kedvenc tevékenységeinkről, míg nem indul be a vállalkozás. Ha szükségünk van több bevételre, meg tudjuk tenni ezt.

Úgy osszuk be az időnket, ahogy nekünk a legjobb és a legkézenfekvőbb.  És persze hétköznap dolgozni járunk, háztartást vezetünk, gyereket nevelünk közben. Próbáljunk meg szelektálni, és ami nem nagyon fontos tevékenység, azokat hagyjuk el egy kis időre, például tévénézést simán el lehet hagyni. Ha reggel kicsit korábban kelünk, máris picivel több időnk jut.

Napközben például az ebédszünetben is lehet kis időnk, ha szellemi tevékenységet folytatunk. Vagy ha megyünk kozmetikushoz, fodrászhoz, ott is fordíthatunk kicsi időt a tevékenységünkre. A vacsoránál is nyerhetünk időt, ha előre 2-3 napra elkészítjük. Tévénézés közben is készíthetjük a kézműves dolgokat, ha ezzel foglalkozunk, és nem tudunk mégse lemondani a kedvenc filmünkről. De, ha lemondanánk mégis a kedvenc szappanoperánkról, több időnk jutna például a számítógépes tevékenységünkre.

Kevesebb alvással is némi időt nyerhetünk. Persze ne menjen az egészségünkre, hogy éjszakákat dolgozunk. Viszont ha a hétvégét otthon töltjük, érdemes belevetni magunkat a vállalkozás fellendítésébe. Hiszen akkor nem kell a főállásunkkal foglalkozni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.