Egységben a sokféleség.

Vállalkozás

A vállalkozás üzleti terve

A vállalkozás üzleti terve

Ha olyan dologba kezdünk, amely során valamit elkészítünk, létrehozunk, vagy akár építünk, akkor arról általában üzleti tervet kell készítenünk. Az üzleti tervben ismertetjük leendő vagy már meglévő vállalkozásunkat. Valamint még ismertetjük azt is, hogy milyen célokat szeretnénk elérni, illetve, hogy ezeket a célokat mi alapján szeretnénk megvalósítani.

Az üzleti dokumentumban még szerepelnie kell annak is, hogy szolgáltatásunkat, termékünket eladni, és milyen eszközre, reklámra és pénzre van szükségünk. Akár már meglévő, vagy induló cégről van szó üzleti terv mindig szükséges. Egy üzleti terv kezdő vállalkozó esetében modellként szolgál.

Ebből láthatóvá válik, hogy az elképzelt vállalkozási ötlet a rendelkezésre álló pénzel és eszközökkel megvalósítható e. Tehát az üzleti terv segít abban, hogy a rögzített célok nyomon követhetőek legyenek. Mivel kezdő vállalkozóként legtöbb esetben szükség van banki hitelre, esetleg más külső forrás bevonására, éppen ezért aki a vállalkozásba fektet tudni szeretné, hogy a kölcsönzött pénz jó helyre kerül.

Ezért az üzleti terv tájékoztatásra is szolgál a hitelező, befektető számára. Működő cég esetén az üzleti terv arra szolgál, hogy megmutassa a kitűzött cél megvalósításában hol tart a vállalkozó. Továbbá arról is átfogó képet mutat, hogy a befektetett pénzhez képest hogy áll a bevétel és kiadás, tehát a vállalkozás működése mennyire gazdaságos és ésszerű a megalapítás óta.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.