Egységben a sokféleség.

Egészség

A zöld tea jótékony hatásai

A zöld tea jótékony hatásai

A zöld teában fellelhető hatóanyagok segítenek a rákmegelőzésben, koleszterinszint csökkentő érvédő szerepet töltenek be, valamint nagyban elősegítik a fogyást. Valamennyi tea kedvező hatásokat idéz elő a szervezetünkbe és az egészséges életmód szempontjából is kiemelkedő szerepet tölt be. A zöld tea élettani hatásait tekintve magasabb a fehér, valamint a fekete teánál, ez a magasabb antioxidáns tartalma miatt van.

A zöld teának rákmegelőző hatása van. Egyrészt a zöld tea fogyasztásával megakadályozzuk a magas vérnyomást, ezáltal gy csökkenteni tudjuk a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulását. Ha naponta 4-5 csészével iszunk meg belőle, akkor nagyban hozzájárulunk a keringési rendellenességek megszüntetéséhez, valamint annak kialakulási kockázatát csökkenteni lehet.

A zöld tea stresszoldó hatással rendelkezik. Miután magas antibakteriális és fluorid tartalommal rendelkezik a zöld tea, így ennek köszönhetően megakadályozza a fogszuvasodást és erősíti a fogakat. Ez a hatás azonban csak akkor lesz valóban eredményes, ha az elkészült teába nem teszünk sok cukrot. A zöld teában megtalálható epigallocatechin-gallát segít a fogyásban. Ugyanis a zöld tea az egyik legismertebb és legjobb zsírégető tea.

Ennek a hatása kétféleképpen nyilvánul meg. Egyrészről a zöld tea elősegíti az emésztőrendszerbe került zsírok azonnali lebontását, és javítja az emésztést. Másrészről az zöld tea serkenti az anyagcserét, ezáltal a régóta jelen lévő zsírrétegek lebontását előmozdítja, gy csökkenti a cellulitot (narancsbőrt), növeli a bőr rugalmasságát.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.