Egységben a sokféleség.

EU - Magyarország

Az internet hatása a tanulásra – és néhány tipp

Az internet hatása a tanulásra – és néhány tipp

Gyerekeink sokat lógnak az interneten. De ez vajon nekik is jó? Ha tanulással töltik, akkor a javukra válik. Néhány ötlet a tanulás szempontjából, hogyan tudják ezt kihasználni maximálisan a diákok.

Ma már a tanárok többször adják fel a leckét az interneten. Például olvassanak el egy rövidebb olvasmányt, melyet feltesz a tanár a közösségi oldalon levő csoportba. Éppen ezért sok tanulói csoport alakult ki például a Facebookon. A tanulók is megosztják ott az ismereteiket. Talán el lehet mondani, hogy aki nem tanul nagy örömmel egyébként, inkább az interneten lóg, ő szívesebben tanul ilyen módon, mint hagyományosan. Tehát a világháló pozitív lehet a diákokra nézve, hiszen könnyebb vele a tanulás.

Könyvtárba se kell nagyon mennie a diáknak, hiszen léteznek digitális könyvtárak. Bárhol olvashat könyvet, ahol van internet kapcsolat. Így hozzá juthat a kötelező olvasmányokhoz valamint a többi tananyaghoz is.

Egyetemre is jelentkezhet a tanuló, vagy bárki, aki szeretne tanulni. Külföldön van néhány ingyenes egyetem, mely teljesen online. Videókat nézhet az érdeklődő, érdekes előadásokat olvashat, konzultálhat a többi tanulóval, és persze leckéket oldhat meg. Ehhez csupán megfelelő szintű angolnyelv ismeret szükséges.

Mivel az internet nemzetközi, mindenhol ott van a világban, ezért remek oktató lehet a nyelvtanulásban is. Bármilyen nyelvet szeretne a diák megtanulni, mindegyik megtalálható a világhálón. Beszélgethet, levelezhet más kultúrájú diákokkal.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.