Egységben a sokféleség.

Pénzügyek

Az online bankolás veszélyei

Az online bankolás veszélyei

Kényelmes módja az online internetes bankoknak, hogy úgy kezelhetjük a pénzügyeinket, hogy ki se kell mozdulni az otthonunkból. Például egy csúnya, esős, szeles napon befizetünk néhány számlát. Igen, ez valóban kényelmes. De belegondoltunk, milyen veszélyei is lehetnek? Mert, mint minden, ez se veszélytelen.

A legtöbb bank rendelkezik a hackerek elleni védelemmel, viszont a mezei, hétköznapi számítógépnek nincs ilyen kifinomult védelme. A legjobb, ellenőrizni a számítógépünket, hogy naprakész és biztonságos legyen bármilyen hackertámadás ellen.

Meg kell győződni arról is, hogy biztonságosan jelentkezünk-e be a bankba. Sajnos elég gyakori, hogy van egy vírus, mely átirányít minket egy másik oldalra, ami teljesen olyan, mint az online bank oldala. Ne lépjünk más oldalra, és ne jelentkezzünk be máshol, csakis az online bank hivatalos oldalán, és ez a legbiztonságosabb.

Elő szokott fordulni, hogy e-mailt kapunk az online baktól, különböző ügyekből kifolyólag. Például kéri, hogy adjunk meg néhány fontos adatot. És persze, küld egy linket is hozzá, hogy azon keresztül jelentkezzünk be. Ez így egyszerű is lenne. De ilyenkor se szabad rákattintani és bejelentkezni azon a linken. Sokkal biztonságosabb, ha rámegyünk a bank saját oldalára, és azon keresztül jelentkezünk be.

Az egyik legfontosabb dolog az online bankoknál, és persze meg is követeli ez a világ, hogy gyakran kell jelszót változtatni, valamint persze felhasználónevet is.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.