Egységben a sokféleség.

Vállalkozás

Az online számlázás előnyei

Az online számlázás előnyei

Az online számlázás lassan kikerülhetetlenné válik, de miért is akarnánk kikerülni, amikor csak az előnyeit tapasztalhatja mindenki, aki erre a módszerre vált a kézi számlázás helyett. Azonban felmerülhet a kérdés, hogy hogyan válasszuk ki a megfelelő számlázó programot?

A megfelelő számlázó program kiválasztásához először is számba kell venni, hogy milyen elvárásaink vannak: mi számít, a gyorsaság, az egyszerűség vagy az, hogy mennyibe kerül? Vagy talán egyszerre több is fontos számodra ezekből? Tulajdonképpen a számlázó programokkal egyszerre spórolhatunk időt, energiát és pénzt is, használatuk pedig rendkívül egyszerű az adózó számára.

Környezetbarát e-számlát készítenek a programok, melyek többek közt alkalmasak arra is, hogy könyvelőprogramokkal szinkronizálják őket. A pénz szempontjából rengeteget lehet megtakarítani az online számlázással, kezdve azzal, hogy nem kell se a papírra, se a nyomtatásra költenünk, de még a postaköltségekkel számolnunk. Bár vannak ingyenes számlázó programok, de mivel személyes adatokról van szó, és fontos az, hogy megbízható vállalkozás foglalkozzon az adóügyeinkkel, érdemes jól meggondolni, hogy melyik program mellett döntünk, megbízhatóbb és biztonságosabb lehet a fizetősek mellett dönteni. Az előfizetés még így is kevesebb lesz, mintha bírságokkal kellene számolnunk.

Ezután már csak élvezned kell a számlázó program nyújtotta előnyöket.

  1. júliusától a kötelező valós idejű számlaadat-szolgáltatás változása plusz egy ok, ami miatt érdemes lesz váltani, és az online számlázás mellett dönteni:

Először is a 100 ezer forintot meghaladó áfá-s számlák adatait 5 napon belül be kell majd szolgáltatni a NAV-hoz, ami a kézi számlázás esetében egy plusz feladat lesz, azonban az online számlázás ezt a terhet is leveszi az adózó válláról, ugyanis a programok automatikusan továbbítják majd a megfelelő számlákat a NAV-hoz. Aki ezt elmulasztja, akár 200 000 forint birságra is számíthat számlánként, mivel a be nem nyújtott számlák hibának minősülnek majd.

A számlázó programok amellett tehát, hogy gyorsabbak, és ezért idő szempontjából jobban megéri a használatuk, még biztonságosabbak is, hiszen mindig úgy módosítanak a programon, hogy az megfeleljen az új jogszabályoknak. Tehát a hibalehetőségek száma is csökken.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.