Egységben a sokféleség.

Egészség

Bipoláris zavar, avagy az érzelmi ingadozás hullámvasútja

Bipoláris zavar, avagy az érzelmi ingadozás hullámvasútja

Nem jó dolog depresszióba esni. És az még rosszabb, hogy utána minden ok nélkül hirtelen örüljünk, megnövekedjen az energiánk, robbanékonnyá, ingerlékennyé váljunk. Esetleg ellenséges lesz a viselkedésünk, szorongunk, és nincs is rá okunk. Ha ilyet érzünk, ne felejtsük el, hogy valami nincsen rendben velünk.

A bipoláris zavar egyfajta hangulati zavar, mely a depresszió közé tartozik. Szomorúság, fáradtság és a reménytelenség, valamint a magas energia-mánia, robbanékonyság, ingerlékenység, ahol is megnövekedett az energia, alváshiány és felelőtlen viselkedés a jellemző.

Felnőttek közül több, mint 2 millióan szenvednek benne, amely gyakran alakul ki a korai felnőttkorban és a késői gyerekkorban.

Befolyásolja az egyén agyi funkcióit. Az orvosok nem tudják, pontosan mitől is van, mi is okozza. De úgy gondolják, hogy kapcsolódik az agyi vegyi anyagok egyenlőtlenségéhez, úgynevezett neurotranszmitterekhez. Ha ezek nincsenek egyensúlyban, akkor az agyi hangulat-szabályozó rendszer nem működik úgy, ahogy kellene.

Kezelése mindig magában foglalja a megfelelő gyógyszerek használatát, mint például a hangulat stabilizátorokat, valamint a megfelelő tanácsadást és pszichoterápiát.

Sajnos nincs más gyógymód, mint eljárni pszichiáterhez vagy pszichológushoz. Ott kap a beteg segítséget, például a stressz csökkentésére ötleteket, a helyes étkezéshez is terveket. És rengeteg segítséget. Ezáltal megfelelő lesz az alvása is, nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá válik az élete is, és végre normális életet élhet. És akkor legalább újra hasznos tagjává válhat a társadalomnak.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.