Egységben a sokféleség.

Pénzügyek

Bravúros pénzbeosztási ötletek – anyukáknak

Bravúros pénzbeosztási ötletek – anyukáknak

A gyerekeknek nem árt idejében megtanítani a takarékoskodást, mivel így fejlettebb lesz majd a pénzügyi intelligenciájuk a későbbiek során. Tudatosabb vásárlók lesznek felnőttként. Persze, addig figyelhetik a szüleiket, hogy ők hogy osszák be a kevéske pénzüket.

Esetleg kialakíthatnak vész esetére egy felhasználható pénztartalékot. Ezt leginkább akkor tudják hasznosítani, ha előtte félre tudtak tenni. Mostanság minden helyzetre fel kell készülni, hisz elég instabil a gazdasági helyzet.

Úgy is gyarapíthatják a családi kasszát, ha nem vesznek ki belőle. Olyan programokat szervezzenek, amelyek nem kerülnek pénzbe. Könyvtárba mehetnének, ahol kicsiknek berendezett terem is van, vagy látogassanak olyan múzeumokat, melyek ingyenesek, vagy esetleg szabadtéri kiállításokra sétálhatnak, ahogy engedi az idő. Parkokba sétáljanak, ha szebb, napsütéses idő van, élvezzék a szebb téli napokat a gyerekekkel. Nekik is egy jó program, mikor együtt van a család, és senki sem unatkozik.

Egyre nagyobb sikerrel terjed hazánkban is a távmunka, aminek főleg az otthon maradó kismamák örülnek a legjobban, hisz nem biztos, hogy a szülési szabadság után vissza tudják venni őket a munkahelyükre. És így legalább gyarapodhat egy kicsit a család plusz keresete is, és a gyerekkel is lehet normálisan foglalkozni. No meg az anyuka is kipróbálhatja magát több területen is, például gépírás, adatrögzítés, fordítások, weblap üzemeltetés vagy akár újságírás.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.