Egységben a sokféleség.

EU - Magyarország

Budapest nevezetességei: mit érdemes megnézni, milyen látványosságok vannak

Budapest nevezetességei: mit érdemes megnézni, milyen látványosságok vannak

Budapestet imádják a turisták rengeteg érdekes látnivalója miatt. Mit érdemes megnézni ha valaki ideutazik?

Andrássy út és a Hősök tere

2002-ben vált a világörökség részévé, 2310 méter hosszúságú, a Városligetet köti össze a Belvárossal. A Hősök terén találhatóak Budapest legjelentősebb épületei és szobrai, köztük a Millenniumi Emlékmű szobor, Gábriel arkangyal szobra, Árpád fejedelem szobra , Munka és Jólét szobra valamint itt tekinthető meg a Szépművészeti Múzeum is.

Budavári Palota

A 14. században épült azóta kisebb-nagyobb felújításokon ment keresztül mire elérte mai pompáját. Az idáig lévő összes művészeti elem megtalálható rajta. A Szent György téren tekinthető meg.

Citadella

A Habsburg királyi ház építette akkori funkciója szerint erődítménynek 1854-ben a Gellért-hegyen. Itt található még Szent Gellért püspök szobra, a Szent Gellért templom és a Szabadságszobor is.

Parlament

A Duna partján épült 1904-ben neogótikus stílusban. Jelenleg az Országgyűlések állandó helyszíne, 691 helyiségből áll. Magyarország legszebb épülete.

Szent István Bazilika

1891-1905 között épült az ország legnagyobb temploma 91 méteres kupolájával. Ez az épület klasszicista stílusban épült, itt őrzik Szent István király mumifikálódott jobb karját.

Lánchíd

1849-1851 között építették William Tierney Clark és Adam Clark remek mérnök tervei alapján. Sajnos mivel a világháborút nem élte túl így a 100. évfordulón újra kellett építsék. A hídról csodálatos kilátás nyílik a Budai Várra és a Dunára.

Ha esetleg valaki úgy dönt, hogy a fővárosban szeretne kikapcsolódni akkor ajánlatos ezekre a helyekre mindenféleképpen eljutni.

 

 

 

 

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.