Egységben a sokféleség.

Vállalkozás

Cégalapítás pontos menete Magyarországon

Cégalapítás pontos menete Magyarországon

Cég alapításakor a cég adatainak megadása a legelső lépés. Az adatoknál szükség van a cég típusának megadására (Kft. Zrt. Bt.), valamint a cég székhelyére és elérhetőségére (például: e-mail, tel), a vezető(k) nevére és vagyoni hozzájárulás mértékére. Az alapításkor befektetett tőke mértéke a cég típusától függően változik.

A tevékenységi kör pontos meghatározása a hatályos TEÁOR jegyzékből történik. Vannak azonban olyan esetek is, ahol további adatra és dokumentumra van szükség a cégalapításhoz, illetve bejegyzéshez.A megbízott ügynökség, ügyvéd a megadott adatok alapján elkészíti a szükséges iratokat. Ennek az eljárásnak a költségét a Cégbíróság felé kell megfizetni, ez több tényezőtől is függ, például, hogy milyen típusú céget alapítunk, módosítunk éppen.

Az iratok elkészülése után a szükséges dokumentumokat kell aláírni. A cégvezetőnek igazolni kell az aláírás előtt személyazonosságát. Az aláírás után az ügyvéd ellenőrzi az okiratba foglalt adatokat, amelyet ismertet a cégvezetővel. Az adatok összeállítása és aláírását követően az ügyvéd elektronikus úton megküldi a Cégbíróság részére.

A cégbíróság a szükséges végzéseket és dokumentumokat az eljáró ügyvédnek küldi el. Ha a dokumentumok hiányosak, a Cégbíróság a bejegyzést elutasítja, ebben az esetben az ügyvéd a szükséges információkat megkapja. Abban az esetben, ha a Cégbíróság a bejegyzést jóváhagyja, az eljáró ügyvédtől a szükséges iratok átvétele következik. Az érintett cégvezető ezeket a dokumentumokat 1-1 példányban kapja meg.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.