Egységben a sokféleség.

Egészség

Családi kerékpáros nap Baranya megyében

Családi kerékpáros nap Baranya megyében

A gyakorlottabb kerékpárosok igen jól tudják, merre érdemes tekerniük Pécs közelében, a megyében. Viszont vannak, akik szintén szeretnének kerékpározni, csak éppen fogalmuk sincs, merre induljanak el. Ez a cikk nekik ad némi segítséget, hogy bátran elindulhatnak, akár az egész család.

Rövidke táv lehet az első, csupán 26 km hosszúságú, mely az Állatkerttől indul, majd Lapis és Fehérkút következik. Ezek után pedig a szépséges Árpádtető, azt pedig Mecsekszabolcs követi, végül Pécs következik, a végállomás. Az elején lesz egy kevéske emelkedő, majd pedig műút vezet egész végig. Igen kellemes túra, bárki elindulhat rajta.

A bátrabbak, és persze a kipihentebbek indulhatnak akár hosszabb távon is. Kezdés Magyarürögről, majd Remeterét, Orfű (a malommúzeum), és a Pécsi-tó, ahol fürödni is lehet. Végül vissza Pécsre. Ez az út elég forgalmas, főleg a nyári időszakban, ezért igen óvatosan érdemes kerékpározni. Emelkedő szintén előfordulhat útközben. A táv 40 km hosszú, de a vége kellemes, mivel a strandon lehet pihenni.

Persze ennél hosszabb távot szintén kerekezhetnek a bátrak. Indulás Pécsről a Budai vámtól Bogád felé, majd Berkesd és Szilágy, azután pedig a Dombay-tó következik, ahol lehetőség van pihenésre, egy fagyi elfogyasztására. Majd pedig Pécsvárad, és ott pedig a híres várat lehet megtekinteni. Hazafelé pedig Pusztabánya, Zobák felé lehet elkerekezni. Ez a táv 64 km hosszú. Fárasztó, de megéri, hiszen sok-sok szépséget fedezhet fel az ember útközben.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.