Egységben a sokféleség.

Egészség

Édességek, melyek finomak de nagyon károsak

Édességek, melyek finomak de nagyon károsak

A finom ebéd után jól esik egy kis édességet enni. Vagy csak úgy az esti film alatt. Esetleg, ha nincs más, akkor is előkapunk egy kis csomagolt sütit, és egy könyv mellett el is fogyaszthatjuk. De nem mindegy, milyen édességet is eszünk. Mert károsíthatják a szervezetünket, valamint a gyermekeink szervezetét is.

Fincsi a fagylalt, főleg nyáron esik jól. Hűsíti a szervezetünket. Igyekezzünk jó minőségű fagylaltot venni. Az ízesített fagylaltporokban a gyümölcsöt gyümölcsporok helyettesítik, illetve aromákkal dúsítják őket. A gyümölcsös fagylaltporok legalább 5% szárított gyümölcsöt tartalmaznak.

Több hónapig is képesek elállni az előre csomagolt teasütemények. Ezek a sütemények jelentős mennyiségben tartalmaznak cukrot és zsírban gazdag dúsítóanyagokat. Hogy tartósak legyenek, különféle kémiai anyagokat is felhasználnak hozzájuk, amik például konzerváló segédanyagok, megakadályozzák a baktériumok szaporodását, vagy penészedésgátló anyagok.

A kakaós tejtáblának semmi köze a csokoládéhoz. Nem kell az előállításához kakaóvaj, csupán elegendő egy kevéske kakaópor. Ezért rengeteg cukrot, növényi zsiradékot és ízesítőt tartalmaz.

A csokoládéöntet rengeteg mesterséges adalékanyagot tartalmaz. Bővelkedik benne cukor, zsír valamint sok-sok adalékanyag. Kakaót is tartalmaz, de az elenyésző. Színezékekkel és aromákkal van tele ez a fincsinek mondható sütemény.

A pillecukor egy felhabosított tömény cukor egy kis mézzel és zselatinnal összetapasztva. A gyerekek nagyon szeretik majszolni, mivel puha, szivacsos. Viszont ez is rengeteg cukrot és mesterséges aromákat és színezékeket tartalmaz.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.