Egységben a sokféleség.

Vállalkozás

Egyéni vállalkozás indítása Ausztriában

Egyéni vállalkozás indítása Ausztriában

Iparűzési jogosultság megszerzése: Az iparengedély kiadásának szakmai feltételeit a vállalkozónak személyesen kell teljesítenie, de ha ez nem áll módjában kinevezhet egy, az iparűzési törvény előírásainak megfelelő ügyvezetőt, akinek a vállalkozásánál kell dolgoznia minimum a a heti teljes munkaidő felében, és ott teljes mértékben biztosításköteles munkavállalóként munkaviszonyban kell állnia. Iparűzési tevékenység esetén a gazdasági kamarai tagság kötelező.

A vállalkozói társadalombiztosításhoz be kell jelentkezni, mivel az iparűzés bejelentésétől kezdődően az egyéni vállalkozónak biztosítási és ezzel társadalombiztosítási járulék fizetési kötelezettsége keletkezik. Ha az egyéni vállalkozó iparűzési tevékenységet végez, és iparűzésre, vagy más hivatásra vonatkozó jogosultsággal rendelkezik – ezáltal kötelezően gazdasági kamarai tag – akkor a „GSVG” törvény alapján  lesz kötelezően biztosított. Egyéni vállalkozóként jövedelemadó valamint a forgalmi adó befizetési kötelezettség áll fenn.

Előnye: gyors, egyszerű alapítás; gyakorlatilag az iparűzés bejelentésével létrejön a vállalkozás, bevétel- kiadás számla vezethető bizonyos éves forgalom eléréséig. Hátránya: korlátlan személyes felelősség, az iparűzésre való alkalmasságot a vállalkozónak személyében teljesítenie kell, ennek hiányában iparűzésre jogosult ügyvezetőt kell alkalmazni Iparűzési jogosultság megszerzése:

Az iparűzési engedélyhez szükséges dokumentumok egyéni vállalkozásnál: Születési anyakönyvi kivonat, állampolgárság igazolása, bejelentőlap, adott esetben házassági anyakönyvi kivonat, adott esetben felsőfokú végzettség/iskolai képesítés/felmentés igazolásának okirata, 3 hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány. Letelepedés bejelentése: A letelepedéstől számított legkésőbb 3 hónapon belül az illetékes idegenrendészeti hatóságnál kell bejelenteni a letelepedési szándékot.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.