Egységben a sokféleség.

Vállalkozás

Egyéni vállalkozói igazolvány 2014

Egyéni vállalkozói igazolvány 2014

Az egyéni vállalkozói igazolvány közokirat, ami közhitelesen igazolja a kiállítás napján fennálló egyéni vállalkozók nyilvántartásában szereplő adatokat. Az igazolvány egy egyedi azonosítóval ellátott okmány, ami törzslapokból és ha szükséges pótlapokból áll. Az igazolvány kiváltása az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének, illetve folytatásának nem feltétele.

Csak abban az esetben kerül sor az egyéni vállalkozói igazolvány kiállítására, ha azt az egyéni vállalkozó kéri. Az igazolvány a tevékenység folytatásakor vagy a tevékenység bejelentésekor, esetleg az adatok megváltoztatása miatt kért igazolvány kiállításakor kérhető.

Abban az esetben ha az egyéni vállalkozó az igazolvány kiállítását személyesen kéri, akkor azt haladéktalanul ki kell állítani részére, egyéb esetben a kérelem beérkezését követően haladéktalanul kézbesíteni kell az egyéni vállalkozói igazolványt.

A kiállított igazolvány tartalmazza:

  • az egyéni vállalkozózó családi és utónevét
  • az egyéni vállalkozó tevékenységi köreit és főtevékenységét (a főtevékenységet illetve folytatni kívánt tevékenységet a gazdasági tevékenységek statisztikai osztályozása NACE Rev. 2. rendszerének létrehozásáról szóló   1893/2006/EK európai parlamenti tanácsi rendeleten alapuló TEÁOR-számokból képzett ÖVTJ-kód szerint megjelölve tartalmazza),
  • a székhely a telephely és a fióktelep címét (több hely estében mindegyiket feltüntetik az igazolványon)
  • az egyéni vállalkozó statisztikai számjelét és nyilvántartási számát, valamint az adószámát, továbbá az igazolvány számát, a kiállítás helyét és keltét, valamint a kiállító hatóság megnevezését is eltüntetik az egyéni vállalkozói igazolványon.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.