Egységben a sokféleség.

EU - Magyarország

Erkölcsi bizonyítvány igénylés menete, ára

Erkölcsi bizonyítvány igénylés menete, ára

Erkölcsi bizonyítványt 2014-es évben is az okmány irodában kell hogy kérvényezzük. 2013 október-1.- től más helyszínen lehet igényelni az erkölcsi bizonyítványt a Vaskapu utca helyett a Visegrádi utcában található meg az ügyfélszolgálati iroda. 2014-es évben már nem a postán kell beadni az igénylőlapot az erkölcsi bizonyítvány igényléséhez. Miután már az igénylés is digitalizálódni fog, éppen ezért az interneten keresztül történik majd.

De természetesen személyesen is be tudjuk továbbra is adni a Közigazgatási és Elektronikus szolgáltatások Központi hivatalánál. Tehát az erkölcsi bizonyítvány ügyintézését online is lehet kezdeményezni, egy erre rendszeresített alkalmazás segítségével. Azonban ehhez előbb regisztrálni kell a Magyarország.hu-n, egy ügyfélkapus felhasználó név és jelszó megadásával. Attól függően, hogy milyen típusú az ügyintézés a díja az alapján változik.

Ezt internetes bankon keresztül lehet majd lebonyolítani. Ha le szeretné kérdezni vagy pedig ellenőrizni szeretnénk az erkölcsi bizonyítványunkat, az teljesen ingyenes mindenki számára. 2014-ben 3.100 forint lesz a bizonyítvány igénylése, abban az esetben ha azt fel kívánja használni akár munkavállaláshoz, akár más ügy intézéséhez.

A hatósági erkölcsi bizonyítványban szereplő információknak valós adatokat kell tartalmaznia. Annak a személynek, aki kérelmezi és igényli az erkölcsi bizonyítványt, bizonyítania kell, hogy büntetlen előéletű, és nincs eltiltva a foglalkozásától sem. Az erkölcsi bizonyítványok igénylése az internet által gyorsabb és egyszerűbb is lesz.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.