Egységben a sokféleség.

EU - Magyarország

EU-s szakmai önéletrajz tartalma

EU-s szakmai önéletrajz tartalma

Az Europass önéletrajzzal (CV) lehetőségünk van arra, hogy végzettségünket, képességünket láthatóvá tegyük, valamint más Europass dokumentumot csatolhassunk hozzá. Sablon segítségével a CV írást megkönnyíthetjük. Az Europass önéletrajz a megszokott önéletrajzzal szemben nagyobb hangsúlyt fektet az iskolában szerzett tudásra, munkatapasztalatra, valamint az egyéni készségekre. Az Europass bizonyítvány egy rugalmas formanyomtatvány, ez a megszokott önéletrajz formátumot követi, azonban további információval egészül ki.

Nyolc pontból áll, ebből tudunk törölni, de bővíthetjük is. Ezek a pontok az alábbiak

  • Személyes adatok
  • Betölteni kívánt foglalkozási terület, munkakör
  • Szakmai tapasztalat
  • Tanulmányok
  • Nyelvtudás
  • Egyéni kompetenciák és készségek
  • További információk (ilyen például a referencia); valamint mellékletek

Az Europass önéletrajz azért hasznos, mert több információ tartalmaz, egységes formátuma van, átláthatóbb, könnyű kitölteni, és gyorsan átolvasható. Az Europass önéletrajzot 27 nyelven érhetjük el ezt interneten ki lehet tölteni, de ingyenesen le is lehet tölteni. Az egységes Európa tagállamainak oktatási rendszerei különböznek egymástól. A végzettségek valamint a bizonyítványok, oklevelek formája, tartalma, a hozzájuk kapcsolódó szakmai, gyakorlati tudás országonként eltérő.

Az egységes európai tagállamainak oktatási rendszerei különböznek egymástól. Így a végzettségek valamint a bizonyítványok, oklevelek formája és tartalma, valamint a hozzájuk kapcsolódó szakmai tudás szintén eltérő a különböző országokban. Hat dokumentumból áll, amelyből hármat a munkavállaló hármat tölt ki (önéletrajz, európai készségútlevél, nyelvi útlevél), továbbá(oklevélmelléklet, bizonyítvány-kiegészítő, mobilitási igazolvány)  különböző intézmény állít ki.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.