Egységben a sokféleség.

Mindennapok

Ez a különbség a magánnyugdíjpénztár és az önkéntes nyugdíjpénztár között!

Ez a különbség a magánnyugdíjpénztár és az önkéntes nyugdíjpénztár között!

Biztos megélhetésre vágyik a nyugdíjas években is? Szeretné megőrizni a megszokott életminőséget, és még az egészségmegőrzésre fordított nagyobb összegek ellenére is jó színvonalon élne öregkorában is? Az állami nyugdíj sajnos aggasztóan alacsony, és ez a tendencia a jövőben sem látszik változni. De akkor mégis milyen lehetőségek mellett érdemes letenni a voksot az anyagi biztonság megteremtése érdekében? A magánngyugdíjpénztár és az önkéntes nyugdíjpénztár is remek lehetőségként állnak előttünk, s esetükben állami támogatást is igénybe lehet venni, ezzel növelve a megtakarítások összegét.

Az önkéntes nyugdíjpénztár esetében körülbelül 3-5 féle portfólió közül választhatunk. Ezek főként kockázati szintjükben különböznek egymástól, így a választás során elsősorban azt érdemes szem előtt tartani, hogy mennyi idő van még hátra a nyugdíjig. Az összeghez nyugdíjba vonuláskor férhetünk hozzá, de lehetőség van arra, hogy a 10. évben adómentesen kivehessük a hozamot, a 20. év után pedig már a hozamon felül a tőkéhez is adómentesen juthatunk hozzá.

A nyugdíjbiztosítás az önkéntes nyugdíjpénztár mellett is választható. Fontos különbség, hogy rokkantság és halál esetén is fizet. Ugyanakkor abban hasonlít a két megtakarítási forma, hogy fix hozam egyik esetben sem jár, a pénz gyarapodása annak függvényében alakul, hogy miként teljesít a mögöttes befektetés. A pénztárak kínálatában eligazodni nem mindig egyszerű, érdemes szakemberek segítségét kérni a választáshoz. A legfrissebb magánnyugdíj információk bővebben is elérhetőek, válassza független profik tanácsait!

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.