Egységben a sokféleség.

Egészség

Filléres egészségbiztosítások lesznek a jövőben?

Filléres egészségbiztosítások lesznek a jövőben?

Ha az egészség megőrzése, vagy annak helyreállítása kerül szóba, akkor a legtöbben azonnal csillagászati összegekre gondolnak. A gyógyszerek egyre drágábbak, hogy a magán klinikák jelentette költségekről ne is szóljunk. De vajon törvényszerűen meg kell elégednünk az egyre kevésbé megfelelő állami egészségügyi szolgáltatással? Mondjunk le a gyors és hatékony gyógyulás esélyéről csak azért, mert plusz összegbe kerülne az? A magán egészségbiztosítás ma már nem elérhetetlen azok számára sem, akik nem tudnak százezreket költeni csak erre a célra minden hónapban. A választott biztosítóval kötött szerződés elérhető havidíjat képvisel, így a színvonalas ellátás bárki számára megoldható.

 

S hogy mi az oka annak, hogy egyre többen választják ezt a lehetőséget? Hasonlóan a nyugdíjrendszerhez, az állami egészségügyi ellátás is régóta az elvárt színvonal alatt teljesít. Ugyan kétségtelen, hogy lelkiismeretes és magasan képzett szakemberek megtalálhatóak ebben a szegmensben is, de a tapasztalatok gyakran az idő-és szakemberhiány, valamint a diagnosztikai vizsgálatokra való várakozás terén igen rosszak. Nem elhanyagolható az a kellemetlenség sem, hogy a hagyományos rendszerben gyakran fél napokat is eltöltünk azzal, hogy a váróteremben ülünk. Míg egy-egy MRI-re, CT-re vagy egyszerű ultrahangra időpontot kapunk, addig a betegség is súlyosabbá válhat, ezért az egészség védelme érdekében sem mindegy, milyen ellátást kapunk a pénzünkért.

 

Itt érkeztünk el ahhoz a ponthoz, amely a legtöbbször döntő szokott lenni, s ez nem más, mint az egészségbiztosítás ára. Természetesen olyan tényezők, mint az életkor, az egészségi állapot befolyással vannak a biztosítás árára, de alapvetően már akár havi 6000 forinttól is elérhető a magán egészségbiztosítás. A biztosítók többféle csomagajánlattal várják az érdeklődőket, így mindenki megtalálhatja azt, amelyik megfelel az igényeknek és a preferenciarendszernek.

 

A biztosítóknál megköthető szerződésnek köszönhetően a kezelések helyszínéül szolgáló magánklinikákon vehetjük igénybe a szükséges szolgáltatásokat. Míg a hagyományos rendszerben hosszú hetekig, vagy akár hónapokig kellene várakozni egy-egy vizsgálatra, addig a magánklinikákon akár egyetlen nap alatt mindennek a végére járhatunk. Az egészség minden másnál többet ér, és ezt érdemes akkor is szem előtt tartani, ha magán egészségbiztosításról van szó.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.