Egységben a sokféleség.

Pénzügyek

Fűtési, spórolási tippek – néhány ötlet

Fűtési, spórolási tippek – néhány ötlet

Drága a fűtés, egy vagyont rá lehet költeni. Éppen ezért, ha okos az ember, spórolhat is rajta egy kisebb vagyont. De hogyan? Mi a menete?

Tudvalevőleg egy háztartás körülbelül 60-70 százaléka fűtésre, a fennmaradó 30-40 százalék a meleg vízre és az elektromos berendezések üzemeltetésre megy el. Viszont az iskolák, irodák és lakások fűtésére sokkal többet költenek, mint a többi uniós tagállamban. Ezzel akkor azt lehet mondani, hogy nálunk a fűtés igen sok pénzt emészt fel. Pedig ha megfelelően lennének szigetelve a lakóházak, azzal már akár 160-200 ezer forintos megtakarítás is elérhető lenne évente.

Először is a legfontosabb, hogy a nyílászárók szigetelése megtörténjen, mivel ezzel már 15-20 százalékos fűtési energiát is meg lehet takarítani. Az épületek külső szigetelésével is jelentős mértékű megtakarításhoz lehet jutni, például egy jobb üveggyapot szigeteléssel elérhető, hogy a fal akár négyszer kevesebb hőt eresszen át.

A kazánt is érdemes megfelelően karbantartani, hisz, ha jobban működik, kevesebbet fogyaszthat. Ha régi, akkor érdemes lecserélni egy újabb és jobb minőségűre. A szobákat, ahol nem tartózkodunk, nincs értelme fűteni, csak pocsékoljuk így az energiát. Valamint este mindenképp vegyük lejjebb a fűtést. Ha nem is most, de a következő téli szezonra érdemes ezeket a kisebb átalakításokat elvégezni. Lehet, hogy sokba kerül egy ablakcsere, de idővel vissza fog térülni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.