Egységben a sokféleség.

Egészség

Gluténmentes kenyér sütése otthon 10 egyszerű lépésben

Gluténmentes kenyér sütése otthon 10 egyszerű lépésben

A saját kenyérnél nincs is finomabb a világon, ezt ma már egyre többen felismerik. Azt viszont kevesen tudják, hogy ma már lehet vásárolni olyan alapanyagokat is amelyek kifejezetten gluténmentes kenyér elkészítéséhez valók. A pékségnél természetesen ezeket az alapanyagokat is be lehet szerezni. Ide kattintva Ön is megtudhatja, hogyan lehet saját otthonában gluténmentes házi kenyeret sütni.

Nagyon egyszerű, hiszen a hozzávalókat igen gyorsan be lehet szerezni a webáruházból. A webáruház polcairól pillanatok alatt össze lehet válogatni a hozzávalókat, amelyet azután nagyon gyorsan házhoz is szállítanak. A kenyér sütése minden esetben az előkészülettel kezdődik. A gluténmentes kenyér megsütéséhez szükség lesz gluténmentes lisztre, friss élesztőre, cukorra, dagasztógépre vagy a kezünkre, folpackra, tejre, tojásra, különféle magvakra igény szerint. Az előkészítés után következik az élesztő felfuttatása, az előtészta elkészítése, a dagasztás, a tészta kelesztése, a formázás, a felület bekenése, esetleg magvakkal való beszórása és végül sütése.

Sütésnél figyeljünk oda, hogy sütőpapíron süssük meg a kenyeret és csak akkor vegyük ki a sütőből, ha már a kenyér alsó oldalát megkopogtatva üreges hangot hallunk. A rácson ki lehet hűteni a kenyeret és már szeletelhető is. A gluténmentes kenyerek tárolásáról érdemes pár szót ejtenünk. Amennyiben nagyobb adagot készítünk és szeretünk előre dolgozni akkor a kihűlt kenyeret eltehetjük a mirelitbe. Ha elővesszük a fagyasztóból, akkor pár perc alatt egy 200 Celsius fokos sütőben kiolvasztható, vagy csak úgy szobahőmérsékleten. Ezzel a módszerrel mindig friss pékáru kerülhet asztalunkra. Akik jobban szeretik a frissen kisült kenyeret azok is előre dolgozhatnak, hiszen magát a tésztát is le lehet fagyasztani, kiolvasztani és mindig frissen kisütni. Nincs is finomabb reggeli, mint egy frissen sült kenyér. A gyerekek is nagyon szeretik a friss még langyos pékárut. Mi biztosak vagyunk abban, hogy a sercliért mindenki sorban fog állni, hiszen a legfinomabb falat minden kenyérnél a kenyér sarka.

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.