Egységben a sokféleség.

Egészség

Gyermek fogászat fontossága

Gyermek fogászat fontossága

A megelőzés sokak számára fontos lenne már kisgyermek korban, hiszen a fogproblémák már akkor jelentkeznek. Mielőtt még bekövetkeznének a fogproblémák és a fájdalmak, érdemes a gyermek fogászat megelőzés szolgáltatását igénybe venni. Ma már nagyon komolyan összeállított prevenciós programokkal készülnek a fogászatokon. A gyerekek így még fiatal korban megismerkednek a fogászattal, a környezettel és magával a fogorvossal. Az orvosok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szülőket összefogva a gyerekeket a helyes fogápolásra neveljék.

Minden gyerek egészséges fogazattal jön világra, az pedig, hogy ez mennyire marad így az már a követendő mintától függ. A szülőknek oroszlánrészük van abban, hogy jó példát mutassanak a kicsiknek. A szülők egyik legfontosabb feladata, hogy a gyerekeket a helyes fogápolásra neveljék. 6 éves korig szigorú szülői felügyelet mellett érdemes a fogápolást elsajátítani, hiszen így elegendő idő lesz a kontrollra, az ellenőrzésre, hogy biztosan minden folyamat úgy történik, ahogy azt az orvosok is javasolják.

Igen sok szülő egy iskolai szűrővizsgálat után döbben rá, hogy nem fordított kellő figyelmet a gyerek fogaira, azok ápolására. Egy prevenciós programon is részt lehet venni, amely segít a folyamat elsajátításában. Egy ilyen programon játékosan ismerkednek meg a kicsik a fogászati rendelővel és az orvossal is. Érdekes és egyben igen szórakoztató fogápolási tanácsokat adnak az orvosok, így a részletes szájápolás minden apró részletébe betekintést nyerhetünk. Az orvosok a helyszínen gyakorlati bemutatókat is tartanak a helyes fogmosásról és a szájápolásról is. Ezeken a programokon még a játékos fogorvosi vizsgálat is előtérbe kerül, így szinte éles helyzetben láthatják a kicsik, hogy nem kell félniük a fogorvosoktól. A gyermekbarát és családias környezet lehetőséget teremt a gyerekeknek és a szülőknek is a teljes folyamat megismerésére, így már biztosak lehetünk abban, hogy a gyerekeket nyugodt szívvel lehet majd elvinni a fogorvosi rendelőbe, hogy a szükséges kontroll vizsgálatokat, ellenőrzéseket elvégezzék. Az időben elkezdett fog és szájápolás a gyerekek fogát mentheti meg. Az időben elkezdett fogszabályozás pedig egy életre szól, hiszen felnőtt korban már nem kell szégyenkeznie a kicsinek a girbe-gurba fogai miatt.

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.