Egységben a sokféleség.

Vállalkozás

Hogyan indítsuk el az egyéni vállalkozást?

Hogyan indítsuk el az egyéni vállalkozást?

Ha egyéni vállalkozók szeretnénk lenni, először is tudakoljuk meg, mi kell hozzá, milyen iratok például. Egyéni vállalkozó ma az lehet, aki cselekvőképes, rendelkezik állandó lakhellyel belföldön, valamint az egyéni vállalkozás jogából ki nem zárt állampolgár. Bejelentés alapján lehet akár több telephelyen is a vállalkozásunk. De persze a feltétele, hogy kiváltsuk a vállalkozói igazolványt.

Persze bárki nem lehet egyéni vállalkozó, hisz komoly feltételei vannak ennek. Például aki bűncselekményt követett el, vagy akinek a vállalkozói igazolványát visszavonták egy korábbi ok miatt, azok már nem lehetnek vállalkozók. Valamint akinek nyugdíjjárulék tartozása vagy adóhátraléka van, azok se lehetnek.

Ha ránk egyik sem tartozik, akkor lehetünk csak egyéni vállalkozók, és kiváltottuk már a vállalkozói igazolványt is. Akkor több tevékenységet is folytathatunk és fenntarthatunk akár több telephelyet is, ha akarunk.

Az igazolvány kiváltásához csupán az okmányirodába kell elsétálnunk. Vigyük magunkkal az erkölcsi bizonyítványt is, valamint egy olyan nyilatkozatot, hogy nem vagyunk eltiltva az adott tevékenységtől. Ha minden jól megy, akkor körülbelül harminc nap múlva adják ki az iratot. De nagyon fontos, hogy ez is okiratnak minősül, nem szabad bele írni semmit.

Később persze bármikor meg is lehet szüntetni. Simán vissza lehet adni az igazolványt. De akkor is visszaadható, ha tönkremegy a vállalkozás, vagy a vállalkozó elveszti a cselekvőképességét.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.