Egységben a sokféleség.

EU - Magyarország

Hogyan spóroljunk a háztartásban – tippek a nyugdíjas évekre

Hogyan spóroljunk a háztartásban – tippek a nyugdíjas évekre

Spórolni sose könnyű, és nem is mindannyian tudunk. Pedig jó lenne, ha maradna a hónap végére is. Esetleg félre is tudnánk tenni havonta néhány összeget. Amik a későbbiek során jól jöhetnek majd, talán a nyugdíjas éveinkre is. Van néhány apró ötlet, mely a segítségünkre lehet.

Próbáljunk meg félretenni hetente egy kisebb összeget. Ez lehet csupán pár száz forint is. Majd a következő héten kétszerezzük meg ezt az összeget, aztán háromszorozzuk, végül négyszerezzük. Így tegyünk minden hónapban és a hónap minden hetében. Hónapok múlva elég csinos lehet ez az összeg.

Mindannyian, legalábbis sokan úgy megyünk vásárolni, hogy előre meghatározott céllal, és csak annyi van nálunk, hogy meg tudjuk vásárolni a kiszemelt terméket. Ezért néha előfordul, hogy találunk például 100 forinttal olcsóbb tejet, és azt vesszük meg. Ilyenkor marad némi plussz pénz a zsebünkben. Mi lenne, ha ezeket a plusszokat mindig egy helyre gyűjtenénk? Egy idő után talán összegyűlne annyi, hogy valami nagyobb dologra is el tudnánk költeni.

Ha már spórolunk, legyen célunk, legalább az motiváljon minket. Akkor könnyebb lemondanunk dolgokról. Ha tehetjük, tegyünk képet a perselyre vagy befőttesüvegre a célunkról, ahova gyűjtjük a pénzt. Igazán motiváló ötlet, sokkal vidámabban, több kedvvel folytatjuk a spórolást. Például az is kitűzött cél lehet, hogy a nyugdíjas éveinkre kis félrerakott pénz.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.