Egységben a sokféleség.

EU - Magyarország

Kárpittisztítás: megéri-e kárpittisztító gépet bérelni?

Kárpittisztítás: megéri-e kárpittisztító gépet bérelni?

A szőnyegek, kárpitok, függönyök alapvetően határozzák meg otthonunk hangulatát. Nagyon látványos eredményt érhetünk el egy jól megválasztott szőnyeggel, vagy egy meghatározó ülőgarnitúrával.

A foltos, koszos kárpit, vagy szőnyeg azonban nagyon lehangoló, és minden, csak nem hívogató! A kellemetlen látványon túl sokszor egészségügyi kockázatot is jelent egy használt régi, koszos szőnyeg, vagy kanapé.

A foltok házilagos eltávolítása előfordul, hogy nem jár teljes hatékonysággal, ráadásul sokszor a folt helyén kezelés után sokkal tisztább lesz a kárpit, vagy a szőnyeg, mint az egész, ezért nem kapunk majd egységes tiszta, szép összhatást. Az évek alatt lerakódott és/vagy makacs szennyeződések, a zsíros kosz, a színes viasz ellen nincs hatékony otthoni praktika.

Ha tökéletes eredményt szeretnénk, fertőtlenítés a célunk, vagy valóban hatékony tisztítás a célunk, akkor a szőnyeg és kárpittisztító gépek használata jelenti a megoldást számunkra!

Mire használható a szőnyeg-ill. kárpittisztító gép, vagy takarítógép?

Különböző gépek vannak a piacon, érdemes tisztázni, nekünk melyikre van szükségünk éppen.

A takarító gép alkalmas minden esetben, ha kárpittisztítás, szőnyegtisztítás, ágybetéttisztítás, autókárpit tisztítás, padlótisztítás vagy vízszívás a feladat. Több fázisú munkát végez: bejuttatja a tisztítószert nagy intenzitással, bedolgozza azt, majd a szennyezett vizet visszaszívja.

Az egytárcsás súrológép, nagyobb felületek intenzív tisztítására, szőnyegtisztításra megfelelő választás.

Gőz tisztítóval pedig gyakorlatilag vegyszermentesen fertőtleníthetjük a szőnyeget, kárpitot. A magas hőmérséklettel történő kezelést azonban nem minden anyag bírja! Mindenképpen tájékozódnunk kell, mielőtt használni kezdenénk, hogy az adott felület tisztítására alkalmas-e!

Vegyünk, vagy kölcsönözzünk, mi éri meg?

Alapvetően érdemes végiggondolnunk, hogy miért van szükségünk takarítógépre!

Ha rendszeresen használni szeretnénk, mert mondjuk házi kedvenccel osztjuk meg az otthonunk, vagy kicsi gyermekünk van, és célunk, hogy ezzel állandóan tiszta, higiénikus legyen otthonunk, érdemes beruházni egyre. Szintén a saját gép vásárlás éri meg mindazoknak, akiknek gyakran, nagy felületen kell használniuk a szőnyeg, ill. kárpittisztítót pl. szállásadó helyek üzemeltetőjének, vagy több, kiadásra szánt ingatlan tulajdonosának.

A piacon számos takarító gép, szőnyeg és kárpittisztító gép elérhető, különböző árban. 100 000 Ft körüli áron már egy Karcher szőnyeg és kárpittisztító gép boldog tulajdonosai lehetünk.

Ha csak eseti megoldásban gondolkodunk, mert mondjuk az albérletben foltos lett a szőnyeg, vagy örököltünk egy értékes, de elszennyeződött kanapét, akkor egy kárpittisztító gép kölcsönzése a jobb megoldás számunkra.

Akkor is érdemes a kölcsönzés mellett dönteni, ha valami olyan szennyeződéssel állunk szemben, amit az olcsóbb takarítógépekkel nem lehet eltávolítani, és ipari gép szükséges hozzá.

Ilyenkor érdemes figyelembe venni, hogy a lakhelyünk környékén melyik cég, milyen feltételekkel ad bérbe takarítógépet. Van ahol lehetőség nyílik ingyenes személyes átvételre, van, ahol csak házhozszállítással kérhetjük. Van, ahol kauciót is le kell tenni, van, ahol ezt nem kérik.

Többnyire 3000-4000 Ft között mozog a takarítógépek kölcsönzési díja naponta. Gőztisztító gépért naponta kb 4000Ft-ot számolhatunk, míg egy súroló gép 5000Ft-ért lehet a miénk 24 órára.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.