Egységben a sokféleség.

Egészség

Könnyű mediterrán ételek- nemzetközi konyha az egészség jegyében

Könnyű mediterrán ételek- nemzetközi konyha az egészség jegyében

Bár sokan úgy vélik, hogy a magyar konyha specialitásainak nem érhet nyomába egyetlen külföldi finomság sem, mégis tény, hogy egyre többen érdeklődnek a könnyű, mediterrán ételek iránt, melyek igen változatos formában elkészíthetőek. Az alapanyagok összeválogatása attól függ, hogy a paradicsomos olasz ízeket, a különleges francia falatokat, vagy például a fetás-görögös hangulatot szeretné a konyhába varázsolni.

A lehetőségek természetesen nem merültek ki ennyiben, hiszen a könnyű, mediterrán ételek között a spanyol konyha remekei is helyet kaptak. Amiben azonban megegyeznek ezek, azok a friss, idényjellegű zöldségek, gyümölcsök használata, valamint a tengeri herkentyűk előnyben részesítése. Nem véletlen, hogy a szív-, és érrendszeri megbetegedések esetében kifejezetten ezeket az összetevőket javasolják a szakemberek is.

A könnyű, mediterrán ételek megállják helyüket vacsorára, de a diétába is remekül beilleszthetőek, hiszen a halhús, a friss, vagy sült, grillezett zöldségek fogyasztása egyértelműen hozzájárul ahhoz, hogy sikerüljön a felesleges kilóktól megszabadulni, de a szervezet ugyanakkor ellátott legyen minden szükséges vitaminnal és ásványi anyaggal.

A zsírszegény joghurt, a sajt, a szárnyasok éppen úgy fogyaszthatóak, mint az olívaolaj, az olívabogyó, vagy éppen a friss gyümölcsök. Ez utóbbiak kifejezetten édesség gyanánt javasoltak, ugyanis a bennük levő gyümölcscukor csillapítja az édesszájúak vágyait. Érdemes példát venni a déli nemzetekről, akik jól tudják, az étkezés sokkal több annál, mint csupán az étvágy csillapítása.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.